Festivalin açılış törenine Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ile bazı protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gökyüzünde sergilenen akrobasi ve hava gösterileri, izleyiciler tarafından heyecanla takip edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasında, “Muğla’mız her köşesiyle doğanın, tarihin ve kültürün bize bahşettiği eşsiz bir coğrafya. Bu nedenle, bizler bu coğrafyanın sakinleri olarak, Tanrı'nın bize bahşettiği bu güzel topraklar için bir şeyler yapmak zorundayız. Oturduğumuz yerden, her şeyin kendiliğinden olmasını beklemek yanlış olur. Bu yüzden çalışmamız gerekiyor. Şimdiye kadar 24'üncüsü düzenlenen bu önemli festivali gerçekleştiren, başlatan, emek veren, maddi destek sağlayan, sponsor olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Genelde bu tür işler bir avuç insanla başlar. Eğlenmek güzel, ama çalışanların hakkını da teslim etmek gerekir. Bu festivali bugüne kadar getirenlerin hakkını sonuna kadar teslim ediyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, Alim Başkan'ın ve Fethiye’nin bu çabalarına destek olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Çünkü bu güzel topraklarda gerçekleştireceğimiz her etkinlik, dünya çapında örnek olmalıdır. Sıradan işler yapamayız. "Yapıyormuş gibi" yapamayız” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Son 24 yıldır kesintisiz olarak bu organizasyonu sürdürüyoruz ve bugün dünyanın en güzel uçuş rotalarına sahibiz. Amacımız, sadece dünyada ilk üçe giren bir destinasyon olmak değil, tıpkı Time Dergisi'nde olduğu gibi turizmde dünya çapında bir numara olarak gösterilen bir destinasyon haline gelmek. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin gezip görmek isteyeceği bir yer olmanın yanı sıra, farklı etkinliklerle de küresel düzeyde bir numara olmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda tüm ekiplerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgemizin tüm sorunlarını biliyoruz. Son 5 yıl içinde, hepinizin bildiği gibi, bölgeye Ölüdeniz’imize, Ovacık ve Hisarönü'ne Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık. Temel sorunun ne olduğunu biliyoruz ve bu bölgedeki tüm altyapıları tamamladık. Biyolojik arıtma tesislerini hayata geçirdik. Ölüdeniz'deki otellerin içme suyu ve kanalizasyon altyapı sorunlarını çözdük. Hisarönü’nün de hem kanalizasyon altyapısı hem de biyolojik arıtma ve içme suyu sorunlarını 5 yıl içinde tamamladık” diye konuştu.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Yamaç paraşütü denince dünyada ilk akla gelen kalkış noktalarından biri olan Babadağ, bölgemize değer katan teleferik yatırımı ile daha da değer kazandı, arkadaşlar. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımız ve misafirlerimiz, Babadağ zirvesine artık teleferikle rahat ve keyifli bir şekilde çıkabiliyorlar. Eşi benzeri olmayan muhteşem Ölüdeniz manzarası eşliğinde konforlu bir şekilde Babadağ'a ulaşabiliyor ve yamaç paraşütünün keyfini çıkarıyorlar. Herkesin bu unutulmaz deneyimi yaşamasını diliyor ve herkese tavsiye ediyorum. 1 Ocak - 22 Ekim tarihleri arasında, Babadağ'dan 115.916 tandem ve 51.985 single olmak üzere toplamda 167.901 kişi yamaç paraşütü ile uçmuş. Geçen yıl aynı dönemde toplam 199.882 kişi uçmuştu ve 2023 yılı sonunda toplamda 233.314 kişi uçmuştu. Geçen yıla oranla uçuş sayılarımızda %15 civarında bir düşüş oldu. Tabii bu düşüş, ekonomideki daralmadan kaynaklanıyor arkadaşlar. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle tatilciler tatil sürelerini kısaltmanın yanı sıra, yamaç paraşütü gibi etkinliklere de katılmadılar. Bu durum, fiyatlarla da ilgili. Burada acenteciler ve paraşüt pilotları da varken belirtmek istiyorum: Fiyat standardını yakalamamız lazım. Yazın yüksek, sezon sonunda ucuz olmamalı. Tıpkı Teleferiğe binmenin 10 dolar olması gibi, sizden de yamaç paraşütü ücretlerini sabitlemenizi rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.