Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.
Toplantı FTSO Meğri Salonu’nda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya ile aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Veli Önver, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çimen, TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi temsilcisi Birol Keski, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Fethiye İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Tunç, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’nden Çiğdem Özel, Fethiye Ziraat Odası temsilcisi Gökçen Güven, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi’nden Damla Avcı İşyar katıldı.
Toplantıda ilk olarak sürdürebilir turizm kapsamında koylardaki yapılaşma konusu ele alındı. Platform üyeleri koylarda yapılaşmaya izin verilmesinin Fethiye turizminin geleceği açısından büyük sorunlar doğuracağına işaret etti. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tüm yapılaşma girişimlerin engellenmesi gerektiği şeklinde ortak görüş bildirdi.
Toplantıda ayrıca 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediyelerinde seçim yarışına giren başkan adaylarına sunulmak üzere sektörel, çevresel ve sosyal sorunların derlendiği ortak metin oluşturma kararı alındı. Körfez kirliliği, trafik ve otopark gibi kronik sorunların yanı sıra ortak metine konulmak üzere koylarda ve deniz yüzeyinde yapılaşmanın engellemesi, deniz itfaiyesi ve ambulansı ihtiyacı, afet koordinasyon merkezi kurulması, otogarın taşınması, Ölüdeniz ve Hisarönü mahallelerindeki trafik ve içme suyu sorunları, sezon öncesi inşaat yasağının erkene çekilmesi, tur araçlarının güvenli yolcu indirip bindirebilmesi için karayolu ceplerinin yapılması ve bölgede geç saatlere kadar devam eden gürültü kirliliği hususları gündeme geldi. Diğer yandan köy yerleşim alanlarının yeniden belirlenmesi ve imar planlarının güncellenmesi hususunda yapılacak çalışmaların kaçak yapıların önüne geçilmesi noktasında faydalı olacağı görüşüne yer verildi.