İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlangıcında And’ın okunmamasına tepki göstererek, eğitimin hayati sorunlara çözüm bulunmadan açıldığını belirtti.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Bazı veliler Covid-19 vakalarının hızla artmasından dolayı çocuklarını okullarına göndermekte kararsız kalırken, bazı velilerde akıllarının çocuklarında kaldığını ifade ettiler. İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban da, velilerin haklı olarak diken üstünde olduklarını belirterek, açıklamasında  şu ifadelere yer verdi;

“Ülke genelinde 18 milyon civarında öğrencimiz nihayet yüz yüze eğitimle buluşuyor.

İlk ve orta öğretim kurumlarımız,sağlanan olanaklar ölçüsünde hazırlıklarını yapabilirlerken,özellikle son aylarda yine artan pandemi tehlikesi nedeniyle veliler,haklı olarak eğitim öğretim sezonunu adeta diken üstünde karşılıyor.

Ülkemizde eğitim öğretimin niteliği ve niceliği ile kangrene dönmüş genel sorunlardan ziyade,salgının boyutlarının yeniden genişlemesi nedeniyle hayati önem taşıyan daha çok da insan sağlığıyla ilgili olarak belirginleşen sorunlar,doğal olarak daha fazla öne çıkıyor.

Bu bağlamda,öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin diyerek, eğitim öğretimi yönetme sorumluluğunu taşıyanları,son derece büyük önem taşıdığına inandığımız konularda uyarmayı görev addediyoruz.

Şöyle ki;

-Toplum Yararına Program kapsamında İŞ-KUR tarafından çalıştırılan temizlik görevlilerinin sayıları mutlaka artırılmalıdır.

-Bakanlığın genelgesine göre velilerin okullara alınmaması istenmektedir. Peki bunu kim yapacak?Gelen veli ve diğer vatandaşların HES kontrollerini kim sorgulayacak?Bunun için bütün okullarımıza acilen en az birer güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi şarttır.

-Okullarımızda ders saatleri 40 dakika, teneffüs araları da 10 dakikadır. Bu kadar kısa sürede kantin,tuvalet, lavabo ve oynama ihtiyaçlarını görüp tekrar sınıfına dönmeleri, virüsün en çok yayılma riskini barındıran bir ortam olarak karşımızda durmaktadır.

-Bütün okulun havalandırılması, temizlenmesi, dersliklerin,lavaboların, koridorların temizlenmesi,dezenfekte edilmesi için acilen ders sayısı ve süresi azaltılmamlı,teneffüs saatleri uzatılmalıdır.

-Özellikle ikili eğitim yapılan ve hafta sonu kursu olan okullarda ve sabah 07.20’de başlayıp akşam 19.00’da biten okullarda hangi aralık ve ne şekilde temizlik yapılacaktır. Bu türden sorunların aşılabilmesi için okullarımız aslında aşamalı olarak faaliyete geçirilmeliydi.

-Öğretmenlere dönük acilen bir test merkezi kurulmalı.Teste tabi olan öğretmen 1 gün izole ediliyordu.Bakanlık bu kez yaptığı açıklamada hemen okula dönecek diyor.Peki pozitif çıkınca ne olacak? Ayrıca öğretmen 2 günde bir test merkezine giderse,derse hangi zamanda girebilecek?Bu karmaşanın önüne geçebilmek için ya HES koduyla yetinilmeli ya da öğretmenler için hızlı kit ekipleri oluşturulmalıdır.

Andımız okunmadan açılan son eğitim öğretim yılı olsun.

Büyük zorluklar altında görev yapan eğitim çalışanlarının Allah yar ve yardımcısı olsun.”

Editör: Haber Merkezi