Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye’deki 1965 rakımlı Babadağ'a, Pazartesi günü itibari ile Teleferik ile çıkılmaya başlanacak. 350 Milyon TL’lik projenin deneme seferleri yapılırken, KIRTUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, teleferik ve telesiyej hattını kullanarak önümüzdeki yıl 250-300 Bin uçuş hedeflediklerini belirtti.

2017 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesindeki Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketi tarafından Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapılmış ve ihaleyi KIRTUR Şirketi almıştı. İhalenin hemen akabinde Babadağ’da proje çalışmasını başlatan KIRTUR Şirketi 4 yıllık çalışmasını tamamladı ve deneme seferleri başladı. Pazartesi günü itibari ile teleferik hattının hizmete gireceğini belirten KIRTUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “Babadağ Teleferik ve Telesiyej Projesi 350 Milyon TL’lik bir proje. Teleferik kullanım ücretleri ise, kişi başı gidiş dönüm 80 TL, paraşüt pilotlarına ise 30 TL “dedi.

“Önümüzdeki Yıl Hedefimiz 250-300 Bin Kişi”

Babadağ Teleferik Projesinde 8’er kişilik 58 kondolun yer aldığını belirten KIRTUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “Teleferik ve telesiyej sistemini kurarak,  Babadağ’da yeni kurduğumuz tesisi ileriki yıllara taşıyacağız. Bilindiği üzere Babadağ Dünyaca bilinen bir spor merkezi. Normal şartlarda buradan uçuş rakamları 70 ile 80 Bin arasında iken bizde önümüzdeki yıl için kendimize bir hedef koyduk. Hedefimiz önümüzdeki yıl, buradan 250 ile 300 bin arası atlayış yapılması yönünde. Teleferik Projemizi burada uygularken, her yönüyle inşa ettik. Yanı sıfır noktasında 2 Bin kişi kapasiteli bir tiyatro ve konferans salonumuz, çocuk parkları, vakit geçirilebilecek çay bahçeleri ve restoranlar Babadağ’da şuan itibari ile mevcut durumda. İlerleyen zamanlarda hafta da belki üç veya dört konser planlarımız var. Yapısı itibari ile zaten Babadağı müthiş bir yer. Önümüzdeki yıllar içerisinde buraya daha farklı spor alanları da ekleyeceğiz. Amacımız insanların Babadağ’a geldiklerinde gün boyu vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak” dedi.

“Proje İçerisinde Konaklama Alanı Yok”

Turizmin önceki yıllarda kum, deniz ve güneş olarak tanındığını fakat, devrin artık değişmekte olduğunu belirten Kırtur Şirketi yönetim kurulu başkanı Kenan Kıran, “Projede konaklamamız yok. Bu dağ mesire alanı olduğu için konaklamaya açık değil. Bizde Babadağ’ın korunması gerektiği düşüncesindeyiz ve burada konaklamayı arzu etmeyiz” dedi.

“Pandemi Süreci Bizi de Etkiledi”

Babadağ Teleferik ve Telesiyej Merkezinin proje ayağından bu yana bir takım sıkıntılarında oluştuğunu belirten Kıran, “Özellikle son dönemlerde bizi pandemi süreci çok etkiledi. Her zaman dediğimiz gibi aslolan devlettir. Allah’ım her daim devletimizin yanında olsun. Bu zorlu süreçte, devletimizin millet için çok büyük bir çalışma temposu olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında Babadağ’ın dikliği ve yüksekliği nedeni ile zorluklar çektik. Bürokraside bir takım sıkıntılar doğabiliyor, ama yerelde de bir takım zorluklar yaşadık. Bizler iş insanıyız. Onun için bu tür zorluklarla tabiî ki karşılaşacağız. Neticede biz yatırımcıyız ve önümüze bakmak zorundayız. Biz vatanını ve milletini seven Türk çocuklarıyız ve yatırımlarımızla milletimize iş sahaları açma gayretindeyiz” ifadelerinde bulundu.

Sanayi Esnafından Haraç Aldıkları İddia Edilen Şahıslar Hakim KarşısındaSanayi Esnafından Haraç Aldıkları İddia Edilen Şahıslar Hakim Karşısında
Editör: Haber Merkezi