Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı’nda FTSO Yerini Aldı

Fuarda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye ve Seydikemer’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı stant yoğun ilgi gördü. Fuarın açılış töreninde konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, amaçlarının toplumun beslenme ihtiyaçlarını sürdürülebilir şekilde karşılayan, Muğla markalı ürünleri kendi başına pazarlayabilen bir tarım bölgesi yaratmak olduğunu söyledi.

Marmaris Fuarcılık Organizasyon Şirketi (MARFO) tarafından Çamköy Kapalı Pazaryeri’nde 50 firma ve 300 firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı’nın açılış töreni, 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış törenine, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, CHP Muğla Milletvekili adayları Mehmet Demir, Selçuk Özdağ, Salih Büyükdöğerlioğlu, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcıları Bayram Kiremitli, Bayram Viran, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Uysal, Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Gümüş, FTSO Meclis üyeleri Halef Savukduran, Erol Aksoy, Bilal Göksu, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Çıralı, “Kendi markalarını yaratan ve pazarlayan bir tarım bölgesi için çalışıyoruz.”

Fuarın açılış töreninde konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, katılımcılara seslenerek Fethiye’nin fuar alanı ihtiyacına değindi. Tarım fuarını yeni gelişmeleri ve teknolojileri üreticilerle buluşturmanın yanı sıra sektörün sorunlarının ele alındığı, nabzının tutulduğu platformlar olarak gördüklerini aktaran Başkan Çıralı, böylesine önemli organizasyonları pazar yerleri dışında kendine özgü alanlarda gerçekleştirmenin çok daha verimli olacağını kaydetti. FTSO olarak amaçlarının toplumun beslenme ihtiyaçlarını sürdürülebilir şekilde karşılayan, Muğla markalı ürünleri kendi başına pazarlayabilen bir tarım bölgesi yaratmak olduğunu belirten Başkan Çıralı “2018 yılından bu yana Fethiye ve Seydikemer’in ürünlerine coğrafi işaret kazandırmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’ne coğrafi işaret belgesi alarak, markalaşmasına katkı sunduk. Fethiye Belediyesi’nin de Kaya Halısı ve Yeşilüzümlü Dastarı’na coğrafi işaret tescili almasıyla bu sayı 5’e çıktı. Ürünlerimizi fuarlara götürüyor, defilelerle tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyoruz.” dedi.

Hayvancılık ve hayvansal ürünlerin üretimi noktasında ise çok önemli bir projeye imza attıklarınım altını çizen Başkan Çıralı, “Odamız öncülüğünde başlatılan Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde kısa zamanda çok önemli mesafeler kat ettik. Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında yer alan Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak organize sanayi bölgesi projemiz, süt ve süt ürünlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacak. Türkiye’nin ilk süt sığırcılığı organize sanayisini bölgemize kazandırarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Toplam 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemizin ülkemize ve bölgemize katkı sağlanmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılarak stantlar gezildi. Fuarda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından açılan stant yoğun ilgi gördü. Fethiye’nin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin sergilendiği stant protokol üyeleri tarafından da ziyaret edildi. Protokol üyeleri stanttaki ürünleri uzun süre inceleyerek tadına baktı. Fuar 13 Mayıs tarihi mesai bitimine kadar ziyaretçilere açık olacak.