Turizm

Fethiye’de Mavi Yolculuk Rezervasyonları Ne Durumda?

Fethiye'nin turistik cazibesi ve doğal güzellikleri, özellikle yaz aylarında yat turizminde büyük bir talep oluşturuyor. Özellikle Göcek adaları, masmavi ada ve koylarıyla deniz turizminde ön plan çıkan Fethiye, kiralık tekne ve yatlara unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.  Nisan ve Mayıs aylarında istenen talebi yakalayamadıklarını söyleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Ammiler, 15 Haziran ve 15 Eylül tarihleri arasında yoğun bir turizm dönem yaşayacaklarını belirtti. Fethiye bölgesinde 400 ticari yat ve 4 bin yatak kapasitesi ile tatilcilere hizmet verdiklerini hatırlatan Ammiler, yat ve teknesine göre haftalık fiyatların 5 bin Euro’dan başlayıp, 40-50 bin Euro’ya kadar uzandığını ifade etti.

“15 Haziran Ve 15 Eylül Tarihleri Arasında Sıkışan Yoğun Bir Dönem Yaşayacağız”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Ammiler, “Bu sezon rezervasyonlarımız gecikti. Özellikle Mayıs ve Nisan aylarındaki rezervasyonlarımızı kaybettik. Buna etken olarak tabi ki siyasi ve ekonomik şartlar var. Bu tarz durumlar nedeniyle insanların tatilden uzak durduğu bir yıl. Yine her zaman olduğu gibi 15 Haziran ve 15 Eylül tarihleri arasında sıkışan yoğun bir dönem yaşayacağız. Geçmiş yıllardaki teknelerimizin doluluklarına baktığımızda rezervasyonlar oldukça zayıf. Elimizden geldiğince tanıtımlarımızı yaparak arttırmaya çalışıyoruz. ‘’ diye konuştu.

“Bölgemizde 400 Tane Ticari Yat Ve 4 Bin Yatak Kapasitesi Var”

Cenk Ammiler ‘’Sorumluluk bölgemiz Ekincik’e kadar uzanıyor. Fethiye-Göcek ve Dalyan bölgelerini kapsıyor. Bu bölgede yaklaşık 400 tane ticari yat ve 4 bin yatak kapasitesi var. Bu bölgeye ciddi bir katma değer sağlayan bir sektör. Haftalık olarak konaklamalı turlar gerçekleştiriyoruz. Yerli ve yabancı misafirlerimizi teknelerimizde ağırlıyoruz.’’ Dedi.“4 Bin Euro’dan Başlayıp 40-50 Bin Euro’ya Kadar Haftalık Kiralama Ücretleri Oluyor”

Cenk Ammiler ‘’Fiyatlardan ziyade maliyetler konusunda sıkıntımız var. Dövizin artmaması da buna etken. O anlamda iç piyasa zorlanıyor. Yabancı piyasada çok sıkıntı olmamakla birlikte kumanya dediğimiz yani yeme içme maliyetlerinin artması yabancı turistleri şu anda olumsuz yönde etkiliyor. Bizim hitap ettiğimiz, çalıştırdığımız teknelerde 15 metreden 40 metreye kadar, 2 kabinden 16 kabine kadar çeşitli alternatifler var. Sektörümüzde 4-5 bin Eurodan başlayıp 40-50 bin Euroya kadar haftalık kiralama ücretleri oluyor.’’ Şeklinde konuştu.