Tüm Türkiye’de olduğu gibi 6 Eylül tarihinde başlayan 2021-2022 eğitim öğretim sezonu sona erdi. Fethiye’de de eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte toplam 106 resmi ve özel okulda 3 Bin 763 Anaokul, 8 Bin 934 İlkokul, 8 Bin 634 Ortaokul, 8 Bin 540 Lise olmak üzere 29.871 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Bu yıl karne sevinci Vali Recai Güreli İlkokulunda gerçekleşti. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Öğütveren ve Şadiye Ceylan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.  Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Recai Güreli İlkokulu Müdürü Nalân Soylu, tüm öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmelerini istedi.

“ Hepinizin Hayatı Boyunca Hedefi Olmalıdır”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’da törende yaptığı açıklamada öğrencilere seslenerek, “Sizler karnelerinizdeki notlardan ibaret değilsiniz, her birinizi değerli yapan farklı meziyetleriniz ve özellikleriniz var. Her biriniz ulusumuzu daha ileri medeniyetlere taşıyacak olan yarının büyüklerisiniz” dedi.

Kaya konuşmasının devamında  “ 2021-2022 eğitim-öğretim yılı uzun bir aradan sonra kavuşma yılımız oldu. Sizlerin okullarımızdan taşan cıvıltılarınızı duymak, gözlerinizdeki ışığı görmek bizleri çok mutlu etti. Pandemi sonrası okullarımızda bir arada olmayı sizler de, bizler de çok özledik ve dolu dolu bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Bugün karnelerinizi alıyorsunuz, yıl boyunca yeni bilgiler, yeni kazanımlar ve tecrübeler edindiniz, bir yıl daha büyüdünüz. Sizler karnelerinizdeki notlardan ibaret değilsiniz, her birinizi değerli yapan farklı meziyetleriniz ve özellikleriniz var. Her biriniz ulusumuzu daha ileri medeniyetlere taşıyacak olan yarının büyüklerisiniz. Öğrenmek, ilerlemek ve gelişmek hepinizin hayatı boyunca hedefi olmalıdır. Bu hedef doğrultusunda yaz tatilinizi hem dinlenerek, hem de kişisel gelişiminize katkıda bulunacak şekilde okuyarak, bilgi eksiklerinizi tamamlayarak, ilgi alanlarınız ve yetenekleriniz doğrultusunda çalışarak geçirmeniz keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Hepinize sağlıklı, güzel bir yaz tatili dilerim” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Recai Güreli İlkokulu folklör grubu öğrencileri yöresel oyunlarını sergiledikten sonra tören, öğrencilerin karne ve başarı belgelerini almaları ile birlikte sona erdi.

Editör: Haber Merkezi