Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu ilkokulunda öğrenciler eğlenerek öğreniyor. Okulda farklı etkinliklerle fen, matemati ve genel kültür konularında “Bilimi Yedim” ve “Ramazan Ne İdi?” projeleri ile öğrencilere eğitim veriliyor. Projeleri yöneten öğretmenler “Demet Kılınç” ve “Elif Banu Aydın” çocukların eğitimi sevmesi, konuları öğlenerek öğrenmleri için farklı etkinlikler düzenlediklerini belirttiler.

Öğrenciler “BİLİMİ YEDİM” projesi ile fen bilimleri ve matematik derslerindeki kazanımları değişik bir yol ile öğrendiler. Yaparak, yaşarak, tadarak, koklayarak duyu organlarının aktif olduğu bu deneyim ile çocuklar, hiç unutamayacakları bir macera yaşadılar. Sınıf öğretmeni Demet Kılınç, projesi ile Muğla Milli Eğitimin düzenlediği eğitimde “İyi Örnekler Proje” yarışmasına katılacaklarını belirtti.

Öğretmen Elif Banu Aydın ise öğrencileri ile eski ramazanların ruhunu anlamaları için başlattıkları “RAMAZAN NE İDİ” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yaptı. Etkinlikte Ramazan mahyası hazırlanıp, Ramazan davulcusu davet edildi. Davul eşliğinde maniler söyleyen öğrenciler, hem eğlenmişler he mde eski ramazanları yad ettiler.

Editör: Haber Merkezi