AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından İl Başkanlığı'na Avukat Gültekin Akça atanmıştı. Akça, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Meclisi olağanüstü toplantına katıldı. Toplantıdan sonra konuşan Akça, yeni seçilen belediye başkanı Bayram Önder Akdenizli’ye “hayırlı olsun” temennilerini iletti.

“Fethiye Ve Bodrum İlçe Başkanlıklarımız İçin Atamalarını Yaptık”

AK Parti Muğla İl Başkanı Avukat Gültekin Akça yaptığı açıklamada, “Bizim partimizde gerek teşkilat gerekse milletvekili başkanlığı seçimi ataması, genel bir değerlendirmeden sonra karar verilerek yapılan bir süreç. İl başkanlığımızın atanması döneminde de aynı şekilde genel merkez teşkilat başkanlığının belli bir plan dâhilinde teşkilat mensuplarımızın katılımıyla temail yoklaması yapılmıştı. Daha sonrada şahsım üzerinde bir görüş bildirildi. Bu görevi benim yapmam konusun da genel merkez tarafından bir görevlendirme yapıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu süreçte il başkanlığı için de gerek yönetim kurulu arkadaşlarım arasından gerekse dışarıdan partimizin üyesi olan değişik zamanlarda görev yapmış arkadaşlardan il başkanlığı için talep eden olmuştu. Onlara da bu süreç kapsamındaki cesaretleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin YSK’nın belirlemiş olduğu takvim devam ediyor. Milletvekili aday adayı olmak üzere beş ilçe başkanımız Seydikemer, Ortaca, Yatağan ve Bodrum ilçe başkanlarımız istifa etmişlerdi. Bunun üzerine istifa eden ilçe başkanlarımızın yerine genel merkezcimiz yine il başkanlığında olduğu üzere bir temayül yoklaması üzerine atamalar yaptı. Bu bağlamda Seydikemer, Ortaca ve Yatağan ilçe başkanlarımızın atamasını geçen hafta yapmıştık. Bu hafta içinde de Fethiye ve Bodrum ilçe başkanlıklarımız için atamalarını yaptık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Milletvekili Aday Adaylığı Müracaat Sayısı Elliye Ulaştı”

Konuşmasına devam eden Akça, “Seçim İşleri Başkanlığımızdan son aldığım bilgi ile milletvekili aday adaylığı müracaat sayısı elliye ulaştı. Dün Ankara’daydık. Bugün de Seydikemer yeni belediye başkanını seçtik. Kendisine hayırlı olsun. Yakup başkana da Seydikemer’de bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Çıkmış olduğu yolda da başarılar diliyorum. Temayül yoklamamız cumartesi günü. Yine bu da genel merkezimizin koordinasyonun da yapılan bir temayül. Teşkilatımızın belirlenen isimleri görev yapmış arkadaşlarımız bu temayülde oy kullanacak. Dijital ortamda yapılacak. Muğla olarak yedi milletvekili adayımızla ilgili tercihlerimizi bildireceğiz” şeklinde konuştu.

“Milletvekili Adayının Değerlendirilmesi Daha Farklı Olmalı”

Listemizi genel merkeze vereceğiz diyen Akça, “Bu bir ön seçim değil bu sebeple de milletvekili ilimizi temsil edecek kişileri seçiyoruz. Bu her parti için öyle. Milletvekilinin ya da milletvekili adayının değerlendirilmesi daha farklı olmalı. YSK’nın belirlediği gün tüm partilerde olduğu gibi ak parti olaraktan biz milletvekili aday listemizi genel merkez YSK’ya vereceğiz. Türkiye cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra ittifaklarla seçime giriyor. Şuan iki tane büyük ittifak var. Cumhur ittifakı, bizim de dâhil olduğumuz AK parti MHP büyük birlik partisi ve millet ittifakı var. Bunlarla ilgili listelerin ortak girip girmemesi genel merkezin belirleyeceği bir durum. Şuana kadar bize yerelde herhangi bir şey gelmedi” dedi.

Editör: Haber Merkezi