Alim Karaca “Atatürk sevgimi kimse sorgulayamaz”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, geçtiğimiz günlerde AK Parti ilçe başkanı Turgay Öztürk’ün Atatürk sevgisiyle ilgili olarak, kendisi hakkında basında kullandığı ifadelerine yanıt verdi. Başkan Karaca, Atatürk sevgimi kimse sorgulayamaz” diyerek “ömrüm Atatürk İlke ve İnkılaplarını savunarak geçti” ifadelerinde bulundu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye TV’ye yaptığı özel açıklama da  Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün kendisi hakkında basına verdiği açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendirip Atatürk sevgimi kimse sorgulayamaz” dedi. Başkan  Karaca “AK Parti ilçe başkanı beraber mecliste çalıştığımız bir arkadaşımızdır. Sık sık da her konuda beraber bir araya gelebildiğimiz bir arkadaşımızdır ama tabii ki nasıl açıklamayı yaptı? Kendisininde pişman olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim Atatürk sevgimi hiç kimse sorgulayamaz. Bunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Biz bölgemizdeki birçok kamu kuruluşlarında devlete ait Milli Eğitim'in okullarındaki Atatürk büstlerini yenileyen, Yani kaymakamlığımızın önündeki anıtı yapan, Fethiye'nin çeşitli noktasındaki Atatürk büstleri ve anıtlarını yenileyen, Atatürk Düşünce Derneği'ne yer yapıp tahsis eden bir belediye başkanıyım. Ömrüm Atatürk ilke ve inkılaplarını savunaraktan geçti.

Turgay Bey burada talihsiz bir açıklama yapmıştır. Ben asla ve asla onun üslubuna uymayacağım. Tabii ki siyaset yapıyorlar. Siyasetin de bir üslubu olmalı. Ben ömrüm boyunca elli yıldır siyaset yapıyorum. Hiçbir zaman hiç kimseyi karalamadan siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bu böyle de devam edecek. ben yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum” dedi.

“Altyapı eleştirisi doğru değil”

Başkan Karaca ilçe başkanı Turgay Öztürk’ün altyapı çalışmasıyla ilgili eleştirisine de “Aynı zamanda da altyapıyla ilgili iki üç kilometrelik altyapıyı beceremediler gibi bir beyanatı var. Turgay Bey'in bunu bilmesini istiyorum. Fethiye'de üç yüz otuz dört kilometrelik hat döşeniyor. Ve bu Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımları bu dönemde Fethiye Belediyesi ve bizlere nasip oldu ve büyükşehir belediye başkanımızla birlikte yapıyoruz bunları. Biz burada hizmet üretmeye, halkımız için çalışmaya devam ediyoruz. Siyaset yapmıyoruz ve burada Turgay Bey de bilir. Ben Fethiye Belediyesi'ne gelen ve makamıma gelen hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmam. Ve hiçbir zaman bana oy verdi, vermedi demem, herkesi eşit tutarım, herkes için de burada mücadele etmeye, kalan iki yıllık sürecin içinde de devam edeceğiz. Ama onların da yirmi yıldır iktidar olan bir partinin herkesi kucaklaması lazım, ayrıştırmak değil. Böyle yani asılsız haberlerle prim yapacaklarını sanıyorlarsa maalesef yanılacaklardır. Sadece Cumhuriyet Halk Partililerden değil, AK Partili hep sağduyulu, seçmenin de Turgay Bey'e tepkisini ben sokakta görebiliyorum. Çünkü onlar bizim Atatürk sevgimizi çok iyi biliyorlar. Turgay Bey'in ben bu yanlıştan döneceğini ve burada gelip mecliste bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını istiyoruz. Yapılan açıklaması doğru değil” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi