Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ilçede yapımı hızla devam eden, altyapı çalışmaları hakkında Fethiye TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Altyapı çalışmalarının planlı ve programlı şekilde devam ettiğini belirten Başkan Karaca Atatürk Caddesi’nde okullar bölgesindeki çalışmaların son aşamaya geldiğini on gün içinde tamamlanacağını bir hafta içinde de sıcak asfaltın döküleceğini ifade etti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’de son 2 yıldır yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığında yörede yaşayanların oldukça rahat edeceğini ifade ederek, özellikle okullar bölgesinde, Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmalarda sona gelindiğini anlattı. Başkan Karaca, “Bu bölgemizde beş tane kurum çalışıyor. Fethiye Belediyesi, MUSKİ, Aydem, Telekom ve Vodafone'da çalışıyor. Fiber çekiyor bu bölgede. Üç yüz otuz dört kilometrelik hat döşeniyor. Fethiye'nin totaline baktığımız zaman, içme suyu hattı, kanalizasyon hattı ve fiber olmak kaydıyla ve aynı zamanda Aydem’in hava hattını yerin altına alınmasıyla ilgili bir çalışması var. Bölgemizde üç yüz otuz dört kilometrelik hat şu an itibariyle birçok bölgede bitti. Ovacık ve Hisarönü’nü tamamen bitirdik. Şu an itibariyle altyapısını, üst yapısında da hisarönü tamamen yüzde yüzü bitti.

Ovacık'ın da şu an yüzde seksen beşi bitmiş durumda. Önümüzdeki on beş gün süreç içerisinde Ovacık'ı da bitirmeyi planlıyoruz. Daha öncesinde Belcekız Bölgesinin pandemi döneminde içme suyu hatlarını çekmiştik. Bütün otellerin sularını verdik. Su depolarını tamamlamıştık. Altyapı ve üst yapısını Aynı zamanda da öyle artmasını tamamlamıştık. bölgemizde şu an itibariyle ciddi bir nüfus artışı olmasından kaynaklanan mevcut arıtma yetmemekteydi, bu bölgede ve onu da projelendirmiştik. Şu an itibariyle montajları yapılıyor. buradaki ileri teknolojiyle yapılan biyolojik arıtmayı Temmuz ayı içinde hep beraber açacağız. Filtrelasyonu da olan ve çıkan suyu da peyzajda kullanacağımız çok böyle fonksiyonlu bir arıtma olacak ve bölgemizi çok rahatlatacak. En az iki yüz elli bin nüfusa hitap edebilecek bir arıtma. Üç tane terfi ile ilgili MUSKİ'ye çalışmalar yaptırdık. Içindeki bütün motorları değişti. Merkezdeki altyapı sorununu çözmüş oluyoruz.

Ve bölgemize hem yeterli olacak hem de bölgemizdeki koku sorununu çözmüş olacağız. Birçok bölgede siz de biliyorsunuz koku vardı. Kanalizasyon kokularını bütün bu bölgede yaşayan halkımız tanıklık ediyordu ve bunları kökten çözeceğiz.

Yollara gelirsek merkezde İnönü Bulvarı'yla ilgili zaten İnönü Bulvarı'nı bitirdik. Ölüdeniz Caddesi'ni bitirdik. Baha Şıkman caddesini bitirdik. Atatürk Caddesi'nde okullar bölgesindeyiz. O da önümüzdeki bir hafta içerisinde tamamlanacak.  Şu an oluk ve bordür örümü devam ediyor. bir hafta sonra da sıcak asfaltını dökerek o bölgenin yol sorunu tamamen çözmüş oluruz” dedi.

“İçme Suyu Altyapı Çalışması Başladı”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Devlet hastanesi bölgesinde de içme suyu altyapıyla ilgili çalışmalar başlattıklarını belirterek “Oraya da başladık. Orada zaten trafiği engelleyebilecek hiçbir durum yok. Orada alternatif yollar çok fazla. Onun da önümüzdeki süreçte planladık. ihaleye çıktık. Önümüzdeki süreçte de orayı tamamlayıp Fethiye'nin bütününde baktığınız zaman üç yüz otuz dört kilometrelik hat. Yani ben bunu iddia iddialı konuşuyorum. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını bir dönemde en büyük altyapı ve üst yapı yatırımlarını bu dönemde yapmış oluyoruz, Fethiye Belediyesi bütçesini çok iyi şekilde yönetmek gerekiyor. Fethiye Belediyemizin de finansını ciddi bir şekilde üç yılda belli bir yerden aldık. Yüz on dört milyon gerçekleşen bütçemizi bugün itibariyle üç yüz otuz milyon bir tahmini bütçe yaptık. Ek bütçeyle birlikte dört yüz otuz dokuz milyonluk bir bütçe yaptık. Fethiye Belediyesi, pandemiye rağmen gelirlerde hiçbir şeye zam yapmayaraktan Fethiye Belediyesi'nin bütçesini bir yerden alıp üç yılda bir yere getirdik ve şu an itibariyle devletin hiçbir kurumuna bir lira borcu olmayan sigorta vergi borcu olmayan ve belediyede çalışan bin yüz tane personele günü günü gününe maaşını ödeyen ve bir kuruş borcu olmayan bir belediye haline getirdik. İş birliği yapan üç yıldır bütün müteahhitlerin hak edişlerini aynı gün içerisinde olmasa bile bir gün sonra birim uzman arkadaşlarımızın gelen hak edişi yerinde incelerek uygun olduğu takdirde bir gün içerisinde ödemelerini yapabilen ender belediyelerden bir tanesiyiz. Iddia ediyorum Türkiye'de ilk beş belediye içerisindeyiz şu an itibariyle. Ama bu yeterli mi? Değil. Belediyemizi Sizler de göreceksiniz. Öz kaynakları güçlü, gelirleri güçlü bir belediye haline getirebilmek için yeni projeler yapıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi