Uzun zamandır sağlık sorunlarıyla uğraşan Girik, geçtiğimiz yıl Bodrum'daki evinde rahatsızlanmasının üzerine yardımcılarının çağırdığı sağlık görevlilerince ambulansla Bodrum'daki özel hastaneye kaldırılmıştı. Göğüs hastalıkları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alınan usta oyuncu fizik tedavisi için İstanbul'a gitmişti. Yeni yıl'da hastanede geçiren Girik'in son halinin sosyal medyada yeğeni paylaştı. Paylaşımda, 2022 yılının sağlıklı günler getirmesinin notunu düşmüştü. Usta sanatçının vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, 'Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti' denildi.

Usta Sanatçının Vasiyeti Yerine Getirilecek

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Fatma Girik, 2019 yılında Posta'ya verdiği röportajda cenazesiyle ilgili vasiyetini dile getirmişti. Girik, açıklamasında 'Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh'a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum' demişti. Usta sanatçı, yarın 11.00'de Cemal Reşit Rey'de düzenlenecek törenle anılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek. Ünlü sanatçı, vasiyeti gereği 2017 yılında yaşamını yitiren 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.
FATMA GİRİK KİMDİR?

Fatma Girik 12 Aralık 1942'de İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün'le tanışıklığı Girik'in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

Editör: Haber Merkezi