14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile açıklama yapan Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız açıklamasında tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. 'Gece gündüz demeden bizlerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 mart Tıp Bayramı kutlu olsun' diyerek açıklamasına devam eden Sadet Kansız 'Ne yazık ki bugün bayram kutlaması gereken sağlık çalışanlarımız iktidarın her alanda olduğu gibi sağlık alanında da politikalarının iflas etmesi nedeni zor şartlar altında mücadele içerisinde haklarını aramak için grev yapmak zorunda bırakılıyorlar' diye konuştu.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının öneminin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Sadet Kansız 'Karantina zamanlarında bizler evlerimizde kendimizi güven altında tutarken sağlık çalışanlarının vatandaşların sağlığı için hayatlarını tehlikeye atarak nasıl çalıştıklarını gördük. Gece gündüz demeden ailelerinden ayrı çalışmak zorunda kalan sağlık çalışanlarına iktidar tarafından verilen sözlerin hepsi unutuldu. Tüm sağlık çalışanları şu zor hayat şartlarında kaderleri ile baş başa bırakıldı. Fedakar hekim ve sağlık çalışanları, bu mukaddes görevlerini yaparken büyük zorluklarla da mücadele etmektedirler. Şiddetle, mobbinglerle, maaş azlığıyla, çalışma saatiyle, çalışma ortamıyla sürekli engellere maruz bırakılmaktadır' dedi.

Sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılması ile ilgili konuşan Sadet Kansız 'Bugün gelinen noktada kendilerine verilen sözlerin neden tutulmadığını sorgulayan sağlık çalışanları birer birer görevlerinden ayrılarak çocuklarının ailelerinin hayatlarını garanti altına almak, daha yaşanabilir bir hayat sürmek için ya özel hastanelere ya da yurt dışına gidiyorlar. Bunun önüne geçmek sağlık çalışanlarının yaşam koşullarını, sosyal haklarını iyileştirmek için adım atması gereken Sayın Cumhurbaşkanı görevinden ayrılan doktorlarımıza giderlerse gitsinler diyor. Artık sözün bittiği yerdeyiz' dedi.

Hakkını arayan, sorgulayan her kesimi tersleyen, hakaret eden, ne haliniz varsa görün mantığı ile yaklaşan iktidarın artık vatandaşların sıkıntılarını görmekten ve çözüm üretmekten iyice uzaklaştığını anlatan Sadet Kansız 'Eğitimden, ulaşıma kadar her alanda vatandaşımızı müşteri gözü ile gören iktidar her şeye para olarak bakmaktadır.Bu iktidar hastaneleri ticarethaneye hasta vatandaşlarımızı müşteriye dönüştürmüştür.Bu sistemin yürümesi mümkün değildir' dedi.

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız açıklamsının son bölümünde 'Bu duygu ve düşüncelerle tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu fedakarlıklar ve emek karşısında hak ettikleri değeri görecekleri, sağlıkta şiddettin sona erdiği bayramları da kutlamanın nasip olması dileğiyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutlarım' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi