Muğla'da Milas Devlet Hastanesi, Fethiye Devlet Hastanesi, Ortaca Devlet Hastanesi, Menteşe Araştırma Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi gibi birçok hastane ve sağlık kuruluşunda sağlık emekçileri özlük hakları ve ekonomik hakları için iş bırakma eylemi düzenledi.

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine katılım yoğun olurken, hastalar da sağlık emekçilerinin taleplerine destek verdi. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir de sağlık çalışanlarının hastanelerde düzenlediği eylemlere katılım göstererek 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili şunları söyledi:

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜLKEDEN KOVULMAK İSTENMİŞTİR'

'Özellikle pandemi sürecinde doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın önemini bir kez daha fark ettik. İki yıl boyunca özveri ile gecesini gündüzüne katarak çalışan doktorlarımız ne yazık ki haklı talepleri yüzünden AKP iktidarı tarafından, 'giderseniz gidin' gibi çirkin söylemlerle ülkelerinden kovulmak istenmiştir. Daha düne kadar balkonlarımızdan alkışladığımız doktorlarımıza yapılan bu hakaret kabul edilebilir bir durum değildir. Beyin göçünün önünü açılmıştır. Bizler doktorlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz'

'BİZ NEFES ALALIM DİYE NEFESSİZ KALDILAR!'

'Onlar, canları pahasına can kurtarmak için bıkmadan, usanmadan, yılmadan mücadele ettiler' diyen Başkan Demir, 'Bizler evlalarımıza rahatlıkla sarılalım diye evlat hasreti yaşadılar… Bizler annesiz, babasız kalmayalım diye günlerce ailelerinin yanına gidemediler… Bizler eşimizi, dostumuzu, sevdiklerimizi kaybetmeyelim diye aylarca sevdiklerinden ayrı kaldılar… Bizim canımız yanmasın diye günlerdir yüzlerinden çıkarmadıkları maskelerin yarasına ve acısına katlandılar… Onlar, biz nefes alalım diye nefesiz kaldılar! Büyük bir özveri ve gayretle görev yapan doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını ümit ediyorum. Öte yandan bu zorlu koronavirüs sürecinde yaşamını yitiren tüm sağlıkçılarımıza da yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi