Otizmli çocukların hayatlarını güzelleştirmek ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla Muğla'da ilk defa uluslararası düzeyde Binyamin Birkan Akademi BBA-Otizm-ABA programını uygulayan Nursel Özdemir Özel Eğitim kurumları akademik eğitim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başarılı çalışmalarına devam eden Nursel Özdemir Özel Eğitim kurumlarının Elit Nursel Özdemir şubesi büyük bir başarıya daha imza attı. Otizmli çocukların davranışlarını düzenleyen Binyamin Birkan Akademi BBA-Otizm programı ile ilgili Nursel Özdemir kurumlarının kurucusu Salih Dündar ile programı uygulayan Prof. Dr. Binyamin Birkan; basın mensuplarına bilgilendirmede bulundular. Elit Nursel Özdemir Özel Eğitim kurumunda otistik öğrenciler için uygulanmakta olan BBA-Otizm ABA programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Binyamin Birkan açıklamasında 'Bu konuda özveride bulunan Nursel Özdemir kurumlarını kutluyorum. Şu ana kadar olağanüstü bir yol aldılar' dedi.

'SONUÇLARI ÇOK GÜZEL, ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALMAKTAYIZ'

Nursel Özdemir kurumlarının kurucusu Salih Dündar açıklamasında 'Bu gün Özel Elit Nursel Özdemir Rehabilitasyon ve Eğitim merkezindeyiz. Nursel Özdemir kuruluşumuzun bir şubesi olmaktadır. Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak 2017 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Özel Elit Nursel Özdemir kurumumuz da Türkiye'de nadir olarak bulunan bir programımız var. Programımızın adı 'Prof. Dr. Binyamin Birkan Akademi BBA-Otizm ABA Uygulamalı Davranış Şekli' programı olmaktadır. Otistik bireyler için kullanılan ve uluslar arası düzeyde bir programdır. Türkiye'de bu programı 17 kurum uyguluyor. Bunlardan birisi biziz. Muğla ilinde ise bu programı kullanan tek kurumuz. Programın amacı otistik çocuklarımızı gerçek potansiyellerine ulaştırmaktır. Prof. Dr. Binyamin Birkan hocamız ve ekibi buradalar. Birazdan teknik konularda detaylı bilgiler verecekler. Prof. Dr. Binyamin Birkan hocamızın bu programı dünya markası olmuş bir programdır. Geçtiğimiz yıl Eylül ayı başından beri bu programı uyguluyoruz. Bu programa katılan 13 çocuğumuz var. Bu program otizmli bireylerin bilimsel eğitim olarak kanıtlanmış en etkin programdır. Kurumlarımız akademik düzeyde eğitim çalışmalarına devam ediyor. Ben 24 yıldır özel eğitimin içersindeyim. Bizde bu programın farkını görmekteyiz. Prof. Dr. Binyamin Birkan kuruluşu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın sorunlarının kaynağını bulan ve çözen bir program. Sonuçları çok güzel, çok güzel geri dönüşler almaktayız. Velilerimizde programa olumlu bakıyor ve çok memnunlar. Hakikaten öğrenmenin yaşı yoktur. Prof. Dr. Binyamin Birkan hocama da bizlerle çalıştığı için çok teşekkür ediyorum' dedi.

'BU KONUDA ÖZVERİDE BULUNAN NURSEL ÖZDEMİR KURUMLARINI KUTLUYORUM'

Prof. Dr. Binyamin Birkan'da açıklamasında 'Ben de programımızı uygulayan, otizmli bireylerin ve onların ailelerinin hayatını güzelleştirmeye çalışan Nursel Özdemir kurumlarına çok teşekkür ediyorum. Bu gün otizm'in nedenini bilemiyoruz ve her 44 çocuktan birisi otizm tanısı alıyor. Bu çok büyük bir yaygınlık oranı olmaktadır. Her geçen yıl bu sayı artıyor ve daha fazla çocuk otizm hastası oluyor. Bu günkü tıp otizmin çaresini bulamıyor. Belki yarınlarda bunun çaresini bulacaktır. Fakat davranış için müdahale programlarıyla iyi bir yol alabiliyoruz. Otistik davranışları önemli derecede düzeltebiliyoruz. Yetersiz becerileri geliştirebiliyoruz ve kazandırabiliyoruz. Uluslar arası standartlara uygun BBA eğitim programlarımızı uygulamaktayız. Programlarımız yurt dışı ile eş güdümlü olarak çalıştırılır, geliştirilir ve yaygınlaştırılır. Yoğun, erken ve davranışçıl bir programla çok iyi bir yol alabiliyoruz. Davranış sorunlarını önemli bir ölçüde çözebiliyoruz. Aslında yapmak isteğimiz çocuğun yaşam kalitesini arttırmak. Dolayısıyla hem ailesinin, hem de toplumun yaşam kalitesini arttırmaktır. Burada yapılan işi önemsiyoruz. Nursel Özdemir kurumları bu konuda gönüllü oldu ve çok özverili çok güzel işler çıkarıyor. Müthiş bir personeli ve çok özverili bir eğitmen kadrosu var. Bizlerle çok uyumlu bir iletişim içersindeler. Geri bildirime açıklar ve bizlerle birlikte çok iyi işler yapıyorlar. Programımız veriye dayalı bir sistem olmaktadır. Çocuk için hedeflenen davranışlarda çok güzel sonuçlar alıyoruz. Denetimlerini yapıyoruz. Daha iyi çalışmalar ve sonuçların sağlanabilmesi için çok büyük destekler veriyoruz. Bu konu ile ilgili çok bilimsel yöntemler, metotlar ve stratejiler var. Bunlar çok gelişti. Profesyonelce uygulanıp, uygulanmadığını denetliyoruz. Bu konuda özveride bulunan Nursel Özdemir kurumlarını kutluyorum. Şu ana kadar olağanüstü bir yol aldılar. Programa devam eden çocuklar çok olumlu yönde ilerlemeler gösteriyorlar. Bunların ölçümlerini yapıyoruz ve görebiliyoruz. Aile memnuniyeti iyi görünüyor. İlerleyen dönemde çok daha iyi olacak ve bu konuda Nursel Özdemir Kurumlarının başarılı çalışmalarına devam edeceklerine inanıyoruz' dedi.

'PROGRAMDAN ÇOK MEMNUNUZ VE KESİNLİKLE BU PROGRAMI TAVSİYE EDİYORUM'

Programı uygulayan ekipten Psikolog İrem Şekerci 'de açıklamasında 'Binyamin Birkan Akademide süpervizör olarak görev almaktayım. Nursel Özdemir kurumuna 2021 yılından beri danışmanlık vermekteyiz. Çalışmalarımızı Binyamin Birkan hocamızın direktörlüğünde yürütmekteyiz. Her Cumartesi günü programlar ve metotlar hakkında geri bildirimler verip çocukların programlara geliştirmeye yönelik çalışıyoruz. Umarım çok daha iyi sonuçlar ve güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum' dedi. Binyamin Birkan Akademi programı ile ilgili eğitim alan otistik bir çocuğun annesi de açıklamasında eğitimden dolayı memnuniyetini ifade ederek 'bu programa başlamadan önce çocuğum çok agresif bir şekilde idi. Tuvalet eğitimi bile yoktu. Çok zorluklar çektik. Çok kaygılarım vardı. Çocuğum 5 aydır bu program ile ilgili eğitim almakta. Çocuğum şu anda tuvalet eğitimini aldı, yemesi ve içmesi düzeldi. Sosyal faaliyetleri arttı. Çok önemli zorlukları aştık. Çocuğum şu anda kendini ifade edebilmekte. Programdan çok memnunuz ve kesinlikle bu programı tüm otistik çocukları bulunan ailelere tavsiye ediyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi