Seydikemer Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği uzmanları tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' verildi. Eğitimlerde iş ortamında meydana gelebilecek kazalar ve korunma yöntemleri ele alındı.

Seydikemer Belediyesi, belediye personellerine yönelik eğitimlere devam ediyor. Seydikemer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Toplantı Salonunda İş Güvenliği Uzmanı Kübra Orçun ve Yılmaz Öncel tarafından belediye personellerine yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi verildi. Eğitimde ayrıca İş Yeri Hekimi Uğur Çomak tarafından genel sağlık kontrolü yapıldı.

Eğitimde iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmak, önce emniyet kuralını düstur haline getirmek gibi konu başlıkları hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

Seydikemer Belediyesi'nde çalışan herkesin sağlığına önem verdiklerini belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; 'Seydikemer'imize en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden hep birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte çalışan personellerimizin sağlığı her şeyden önemli. Çalışma alanlarının iş güvenliğine uygun hale getirmek, alınması gereken tedbirler ve uyulması gereken kurallar önem arz ediyor. En ufak bir ihmal maalesef insan hayatına etki edebilir. Bizim için öncelikli olan insan hayatı ve sağlığı. Bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi verdik. İnşallah çalışan personellerimiz en iyi şekilde bu eğitimlerden faydalanırlar' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi