Nif Yörükleri Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Açılış ve Yörük Gecesi' düzenlendi. Yörük gecesinde sahne alan İsmail Uzunoğlu, Alper Çağdaş, Ümmet Çelik ve İsmail Peynirci izleyenlere türkü şöleni yaşattı. Gecenin ağası ise Yörük Müzesi Sahibi Enver Yalçın oldu.

Nif mahallesi Gedre Mevkii eski okul bahçesinde Nif Yörükleri Kültür Dayanışma Derneğinin açılış töreni ve Yörük Gecesine yoğun ilgi oldu. Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı ayrıca Muğla İl Beyi olan İsmail Uzunoğlu, Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak'ın yanısıra vatandaşlar katıldı. Gecede sahne alan İsmail Uzunoğlu, Alper Çağdaş, Ümmet Çelik ve İsmail Peynirci söylediği türküler ile eğlenceli dakikalar geçiren vatandaşlar, gönlünce bir gece geçirdiler.

AĞA ENVER YALÇIN OLDU

Nif Yörükleri Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gecede ağalık ihalesi gerçekleştirildi. İhale Fethiye Dondurma Dünyası Sahibi Ersoy Cesur ile Kargı Yörük Müzesi Sahibi Enver Yalçın arasında kıran kırana geçti. Fethiye Dondurma Dünyası Sahibi Ersoy Cesur ağalık ihalesinde yaptığı konuşmada ' Bizim üstadımız Enver Yalçın'ın sözünün üstüne söz olmaz diyerek' çekilirken 'Burada iyi ekip çalışması var. Rahmetli Annem için ben derneğe iki bin 500 Tl bağış yapıyorum,' dedi. Gecede ağa seçilen Enver Yalçın'da ' Bu gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece oldu bizde elimizden geldiği kadar bu tür gecelere destek olmaya çalışıyoruz amacımız bu kültürü yaşatmak' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi