Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda enflasyonunun önüne geçilmesi için verdiği talimatın ardından 30’dan fazla gıda ürününde Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde indirimli satışlar başladı. Başta toz şeker ve bazı ürünler erken saatlerde bitince raflar boş kaldı. Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk de indirimli satışları yerinde izlerken, “Fiyatların indirilmeye başladığını görüyoruz. Her üründe farklı oranlarda indirimler var. İndirimlerin diğer ürünlere de yansımasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde başlayan indirimli satışlar, Fethiye’deki Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde de başladı. Vatandaşlar indirimden yararlanabilmek için sabah erken saatlerden itibaren bu marketlere koştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda enflasyonunun önüne geçilmesi için verdiği talimatın ardından 30’dan fazla gıda ürünündeki indirimli satışlar Fethiye’de de gerçekleştirildi. Makarnadan pirince kadar 30’dan fazla gıda ve diğer ürünlerde indirim uygulanırken, vatandaşlar indirimli satışlardan memnun olduklarını, diğer ürünlerde de indirim beklediklerini ifade ettiler. Bazı ürünler erken bitince raflar boş kaldı.

BAŞKAN ÖZTÜRK, YERİNDE İNCELEDİ

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Tarım Kredi Kooperatifleri Marketinde indirimleri satışları yerinde izlerken, vatandaşlar da sohbet etti. Bazı vatandaşlar indirimlerin diğer kalemlerde de uygulanmasının faydalı olacağına işaret ettiler. Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerindeki temel gıda ürünlerinde indirime gidilmesi talimatı verdi. Bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Fiyatların bu markette de indirildiğini görüyoruz. Tabi ki her üründe farklı oranlarda farklı miktarlarda indirimler var. Baktık ki indirimli olan bazı ürünler hemen bitmiş. Demek ki takviye gerekiyor. Yenileri de gelecektir diye düşünüyorum. Bu kalemlerden 30-35 civarında indirim var ama, tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde farklı ürünlerde de indirim olacaktır. İnşallah bunun devamı olur. Vatandaşlarımızın enflasyon karşısında ezilmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla uygulamalar karşılığını bulur. Bu uygulamalar sonuç verir. Umarım diğer marketlerde de bunun yansımasını görürüz. Bu mağazaya zaman zaman uğrar alış verişte yaparım. Alış veriş yoğunluğunun 5-6 kat arttığını görüyorum. Vatandaşlarımızın da uygulamadan memnun olduklarını gördüm. Fethiye’mizde 3-4 mağaza var. Alış verişleri de yoğun” ifadelerinde bulundu.

“KİMİ MEMNUN, KİMİ DEĞİL”

Tarım Kredi Kooperatifi Marketinden alış veriş yapmak için gelen vatandaşlardan bazıları, indirimli satışlardan memnun olurken, bazıları indirim diye bir şey yok” diye konuştular. Vatandaşlar; “Önce bindirmişler, sonra indirmişler. Dün fotoğrafını çektim. %35 indirim denildi. Bugün baktım, 1 TL indirim yapılmış. Hani 30 kalemde %35’lik indirim yapılacaktı. Değişen bir şey yok. Şekere çaya da baktık yok. Et ve tavuk ürünleri de burada yok. Bakın herkes bir şey almadan çıkıp gidiyor” şeklinde konuştular. Bazı vatandaşlar ise “fiyatlar çok güzel, bundan iyisi can sağlığı” dediler.

Editör: Haber Merkezi