Fethiye ve Seydikemer’de artmaya başlayan vaka sayıları Bayram tatilinin ardından patlama yaşıyor.  Tatil döneminde artan nüfus yoğunluğu ile paralel olarak Kovid-19 vakalarında yaşanan artış, ‘eskiye mi dönüyoruz?’ sorusunu akıllara getirdi.

Kalabalık ortamların oluşması ve hareketli günlerin yaşanması göz önünde bulundurularak, yetkililerden kovid-19 uyarısı gelmişti.  Fethiye Devlet Hastanesi yetkililerinden gelen uyarıda, kalabalık ortamlara maskesiz girilmemesi, sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve tatil öncesi aşı yaptırmayan vatandaşların aşılarını olması konuları yer almıştı.

Yapılan uyarılar dikkate alınmayınca Fethiye Devlet Hastanesine yapılan PCR test başvuruları günlük 1000 kişiyi geçiyor. Yapılan testlerde günlük 100-150 pozitif vaka çıktığını belirtilen yetkililer, Kovid-19 için ayrılan serviste yatan hasta sayısının ise çok az olduğunu ifade ettiler. Hastalığın daha çok evlerinde atlatıldığını, aşı sayesinde yatağa düşürmediğinin altını çizdiler. Yükselişin nedeni ise maske takma oranlarındaki düşüş, aşı olmayan kişilerin çokluğu ve bayram tatilinde yaşanan yaz hareketliliği olarak gösterildi.

Editör: Haber Merkezi