Brent petrol fiyatlarındaki artış ve doların yükselmesi akaryakıt fiyatlarına bir kez daha zam olarak yansıyacak. Motorine önceki gün yapılan 1,95 TL'lik zamdan sonra; yarından itibaren geçerli olmak üzere mazot, benzin ve LPG'ye zam yapılacak. Sektör kaynaklarından alınan son bilgiye göre benzine 1,50 kuruş, motorine 2,60 kuruş, LPG'ye ise 53 kuruş zam gelecek.

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Yarından itibaren benzin, motorin ve LPG'ye gelmesi beklenen zamların pompa fiyatlarına da yansıyacağı öğrenildi.

 

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan artış, akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Hafta içinde 124,40 dolar seviyelerini gören Brent petrol fiyatı her ne kadar bugün 123,50 seviyelerine gerilese de, dolar kurunun 17,20 TL'yi aşmasıyla akaryakıta yeni zam göründü. Son 7 aylık sürede akaryakıt fiyatları yüzde 200'den fazla artarken, mazot fiyatındaki zam ise yıllık yüzde 286 seviyesine ulaştı.

 

Son olarak 7 Haziran Salı günü motorine büyük bir zam gelmiş ve litre fiyatında 1 lira 92 kuruş artış yaşanmıştı. Ancak sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, akaryakıt fiyatlarına yarından itibaren yeni bir zam yapılacak. Buna göre; benzine 1,50 kuruş, motorine 2,60 kuruş, LPG'ye ise 53 kuruş zam gelecek. Yeni zamlarla beraber motorinin litresi 30 lirayı, benzinin litresi ise 28 lirayı aşmış olacak.

Editör: Haber Merkezi