Fethiye’nin en güzel koylarının bulunduğu yarımada bölgesinde ‘Help Beach’ ve ‘Sea Mea Beach’ arasında kalan ücretsiz koy’da izinsiz yapılaşma göze çarpıyor. ‘Sea Mea Beach’in arka tarafında kalan küçük koy’da ağaç kesimleri, ormanlık alana yol açma ve ruhsatsız iskele kurma gibi yapılaşmaların başlaması, vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Koya gelen vatandaşlar, karşılarında yığın beton ve kesilmiş ağaçları görünce, “Bu koya’da göz dikmişler, geçmiş olsun” ifadelerini kullandılar.

Yapılan işlemlerin Fethiye Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürülüğü ve Fethiye Belediyesi’nden izinsiz olarak gerçekleştiği öğrenilirken, koyda çalışma yapanların kim olduğu öğrenilemedi.

“İnsanlara Nefes Alma Hakkı Bile Tanımıyorlar”

Fethiye’de 4 yıldır yaşadığını belirten Ramazan Cömert, “Fethiye’de ücretsiz denize girebildiğimiz nadir bir koydayız. 15 gün aradan sonra bu koya geldim ve çok şaşırdım. İnsanlara nefes alma hakkı bile tanımıyorlar. Buraya da göz dikmişler. Ağaçları kesmişler, yolları tıkamışlar ve iskele yapmışlar. Herkes sesini duyursun. Üzücü ve sinir bozucu bir durum. Fethiye’de oturan kişilere, “denize girmeyin!” diyorlar. Ayrıca kanun var. Sahiller halka kapatılamaz. Ben yine buraya gelip, ücretsiz şekilde denize girmeye devam edeceğim. Koylarımızı koruyalım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi