Bölgemizin bereketli toprakları ve ılıman iklim koşulları sayesinde, buğday hasatları başladı. Biçerdöverler Fethiye ve Seydikemer’in kırsal kesimlerinde çalışırken, buğdayların depolara kaldırılmaya başlaması ile karıncalarında kış hazırlıkları başladı.

"sosyal böcek" olarak adlandırılan karıncalar, sonbaharın gelmesiyle toprak altında aylarca sürecek kışlama için hazırlık yapıyor.

Çevredeki besin maddelerini ve soğuktan korunmak için kullanabilecekleri malzemeleri ve  bu dönemde buldukları buğday tanelerini de sert geçen kış şartlarından etkilenmemek için yer altına taşıyorlar.

Yuvalarına onlarca metre mesafedeki alanlarda gezerek buldukları buğdayları sırtlayan işçi karıncaların hummalı çalışması, görülmeye değer görüntüler oluşturuyor.

Kendilerinden büyük buğday tanelerini yuvaya götürmek için, inanılmaz mücadele veren karıncalar, çoğu kez başarılı olsa da zaman zamanda buğday tanelerini bırakmak zorunda kalıyor.

görüntülenen kış hazırlığı, karıncaların; bitmek bilmeyen enerjisini, esrarengiz fiziğini ve çalışma şekillerini gözler önüne seriyor.

Editör: Haber Merkezi