Fethiye’nin Çalış Plajı çevresinde fosseptik kokuları nedeniyle turizmciler ve tatilciler büyük sıkıntı yaşarken, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’te bir açıklama yaparak MUSKİ’ye yüklendi. Öztürk “Bu işi bir an önce sonuçlandırın. Eğer yapamayacaksanız da biz el koyalım” dedi. MUSKİ Yetkilileri ise gereken açıklamanın daha sonra yapılacağını belirttiler.

Çalış Plajı çevresinde fosseptik kokuları nedeniyle çalışma yapan MUSKİ’nin sorunu hala çözememesi tepkilere neden oldu. Kokudan tatilcilerin rahatsız olması üzerine turizm işletmecileri de büyük sıkıntılar yaşadı.

Fethiye Körfezi’ne fosseptik olduğu iddia edilen atık görüntülerin boşalması, bazı mahallelerde fosseptiğin sokaklara taşması sosyal medya da tepkilere neden olurken Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’te, Çalış’ta MUSKİ’nin çalışma yaptığı alana giderek basın açıklamasında bulundu.

“Çalışıyorlar güya ama bir türlü çözülemedi”

Öztürk “Bildiğiniz gibi bir haftadır Fethiye foseptik kokularıyla boğuşuyor. Bütün çöpler, bütün pislikler körfez akıyor. Biz Fethiyeli olarak bundan muzdaribiz. Tabii ki bekledik. Bugün olur mu? Yarın çözülür mü? Çalışma ne durumdadır diye. Defalarca geldik. Burada çekimler yaptık. Arkadaşlar burada çalışıyorlar güya ama bir türlü çözülemedi. Ben bayrama çok yakın zaman kaldı. Bayramda tabii ki burada misafir sayımız artacak. Otellerin doluluk oranı arttığı zaman bu çözümü nasıl sağlayabiliriz? Ben bunu çok merak ediyorum” dedi.

“İki tane ilave havuz yapamadılar”

Muğla'daki büyükşehir ve  MUSKİ’nin sınıfta kaldığını belirten Öztürk “Acaba bir kasıt mı var Fethiye'ye karşı diye düşünmeden edemiyorum. Bugün Kaymakam Bey'le de istişare ettik bu konularda. Yetkili arkadaşlarımızla da konuştuk. Bunun çözümü bu kadar zor olmamalı. Topu topu 2 tane havuz yapılacak. Arıtma tesisine aslında iki bin on üç yılında yapılması gerekiyordu, yapılmamış. Ertelenmiş, ertelenmiş yedi sene boyunca, sekiz sene, dokuz sene boyunca ertelenmiş. Çok büyük bir yatırım değil. Orada işleyen bir tesis var. Yapılan sadece iki tane ilave havuz. Bunları beceremeyip bugüne kadar hizmete yetiştiremezseniz sezonun ortasında nasıl yapacaksınız? Sadece burası değil” ifadelerini kullandı.

“Biz el koyalım”

Belediyenin arkasındaki pisliklerinde denize aktığını söyleyen Turgay Öztürk “ Teknelerin denizden dönüş anında bütün misafirlerimizin önünde yaşandı. Videolar, sosyal medyalarda paylaşıldı. Bundan gerçekten üzüntü duyuyoruz.Büyükşehir belediyesine, MUSKİ'ye tekrar tekrar söylüyoruz. Bu işi bir an önce sonuçlandırın. Eğer yapamayacaksanız da biz el koyalım bu işe diyorum.” Dedi.

MUSKİ “Açıklama daha sonra yapılacak”

Söz hakkı vermek için FETHİYE TV’nin ulaştığı MUSKİ yetkilileri gerekli açıklamanın daha sonra yapılacağını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi