Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 il projesinin tekrar gündeme gelmesi ve il olmaya aday ilçelerin arasında Fethiye’nin de olması neticesinde Cumhur İttifakının Fethiye’deki temsilcileri AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura ve BBP İlçe Başkanı Harun Güler kahvaltılı etkinlikte bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Her üç ilçe başkanı da açıklamasında Fethiye halkının yıllardır duyduğu özlemi gidermek amacıyla genel merkezler aracılığı ile çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından iki yıl önce açıklanan “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 İl Projesi” tekrar gündeme geldi ve Fethiye’nin il olma konusu bir kez daha gündeme düştü. Bu kapsamda Cumhur İttifakının Fethiye’deki temsilcileri AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura ve BBP İlçe Başkanı Harun Güler 2. Etap Sahil Bandındaki Deniz Atı Restaurantta bir araya geldiler.

Yaklaşık üç saat süren toplantı sonrası gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan üç ilçe başkanı konu üzerindeki hassasiyetlerini dile getirerek, Fethiye’nin il olma konusunda partilerinin genel merkezlerine giderek konuyu aktaracaklarını ve yardım talebinde bulunacaklarını aktardılar.

   Öztürk “Konunun Takipçisiyiz”

 AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Cumhur İttifakının Fethiye’deki temsilcileri Osman Cura başkanım ve Harun Gürhan başkanım ile bir araya   geldik ve istişarelerde bulunduk. Genel ve yerel siyaseti değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız çalışmalar hakkında görüş alış     verişinde  bulunduk. 2023’e gittiğimiz yolda hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Tabiî ki toplantımızın ana konusu Fethiye ilçemizin il olması yönündeki   çalışmaydı.  Ülkemizde zaman zaman Fethiye ve bazı büyük ilçelerin il olma konusu gündeme geliyordu. Son günlerde AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Vedat   Demiröz’ün bir açıklaması ile bu konu yine gündeme geldi. Biz tüm Fethiye halkı olarak elbette bu konunun arzusundayız. Cumhur İttifakı ilçe başkanları     olarak bu konunun birebir takipçisi olacak ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapacağız” dedi.

 

Cura “Konuyu Bu Hafta Genel Başkanımıza Aktaracağım”

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura da, “Cumhur İttifakı üyeleri olarak Fethiye’de ayda bir kez genel ve yerel siyaset hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de bu kapsamda bir araya gelme fırsatımız oldu. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Büyük Birlik Partisi Fethiye İlçe Başkanı Harun Gürhan ile birlikte bir araya geldik. Cumhur İttifakı ülke genelinde olduğu gibi Fethiyemiz’de de birlik ve beraberlik içerisindedir. Farklı siyasi partiler olarak görünsek de aynı hedefe doru birlik ve beraberlik içerisinde koşuyoruz. Biz 2023’ü, 2051’i ve 2071’i hedeflemiş insanlarız. Dolayısıyla ayrımız ve gayrımız olmaz. Son günlerde Fethiye ilçemizin yıllardır konuşulan bir özlemi olan “İl Olma” konusu tekrar gündemdedir. Bu konu MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin iki yıl önce açıkladığı bir projedir. Adı da “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 il” projesidir. Bu il olacak ilçelerimizin başında tabii ki Fethiye ilçemiz gelmektedir. Bu projeyi geçtiğimiz günlerde İl il ve ilçe ilçe Anadolu Programları kapsamında ilçemize gelen milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcılarımız da dile getirmişler idi. Fethiye’nin il olması siyasi bir karar değil, tam tersi bir projedir. 2023’e, 2051’e ve 2071’e zemin hazırlayan bir programdır. Bugün bu masada bu konuyu da görüştük ve fikirlerimiz beyan ettik. Bu kapsamda Cumhur İttifakı üyeleri olarak Fethiye’mizin il olması için gerekli tüm çalışmaları ve görüşmeleri yapacağız. Ben sıcağı sıcağına Çarşamba günü bu konu üzerine Ankara’ya gideceğim ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve genel başkan yardımcılarımız ile görüşüp konuyu izah edeceğim. Bu konuda da ısrarımızı aktaracağız ve hedefimize ulaşmayı arzuluyoruz” dedi. 

 

Güler, “Boş Yere Hayal Kurmasınlar”

Cumhur İttifakının genelde ve yerelde başarısı için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Büyük Birlik Partisi Fethiye İlçe Başkanı Harun Güler ise, “Ülkemizdeki özgürlük Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Cumhurbaşkanımıza veya herhangi bir devlet yöneticimize küfür etmeyi ve hakaret etmeyi özgürlük sananlar yanılıyorlar. Elbette tüm Dünya ülkelerinin içerisinde bulunduğu gibi bizim de ülkemizde sıkıntılar bulunmaktadır. Bu sıkıntılarda gelip geçici düzeydedirler. Halkımızı kandırmak isteyen, kendilerinin iktidara gelerek tüm sorunları çözeceklerini söyleyenler öncelikle kendi iç sorunlarını çözsünler. Hiçbir zaman o kişiler iktidara gelemeyeceklerdir. Boş yere hayal kurmasınlar. Her iki başkanımın da söylediği gibi Fethiye’mizin il olması yönünde bende önümüzdeki günlerde bir dosya oluşturacak ve sayın genel başkanımız Mustafa Destici ile görüşeceğim. Bu konuyu gündeme getirmesi yönünde talebim olacak. Cumhur İttifakı üyeleri olarak yıllardır halkımızın duyduğu özlemi sona erdireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi