Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ö.O, maktul Sahra Gizem Aksu'nun ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Maktul Sahra Gizem Aksu’nun duruşmaya müşteki olarak katılan kızı Melis K’nın köprücük kemiği üzerine yaptırdığı “annem” yazısı büyük dikkat çekti. Melis K. Duruşmadan sonra “Annem ona sen hainsin’ diye mesaj atmış o da anneme  ‘Akşam ben sana hainliği göstereceğim’ mesajı atmış. Bunlar dosyada mevcut” ifadelerini kullandı.                                              Maktul’ün annesi Hatun K. İse “Adalet yerini bulsun. Kızımın kanı yerde kalmasın. Kızımdan borç almıştı ve ödemedi. Ödeyeceği gün kızımı öldürdü” diye konuştu.                                                           Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Ö.O Sahra Gizem Aksu'ya bilerek çarpmadığını ve olayın kaza olduğunu öne sürerek gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini söyledi.                                                  Sahra Gizem Aksu'nun annesi Hatun K, sanık ile kızının ilişkisini sonradan öğrendiğini ve duruma karşı çıktığını kaydetti. Mahkeme heyeti, duruşmada dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

“Adalet Yerini Bulsun”

Duruşmanın ardından Fethiye Adliye binası çıkışında açıklamalarda bulunan Sahra Gizem Aksu'nun annesi Hatun K, “Adalet yerini bulsun. Kızımın kanı yerde kalmasın. Kızımdan borç almıştı ve ödemedi. Ödeyeceği gün kızımı öldürdü.” Dedi.

“Bizi Annesiz Bıraktı”

Aksu'nun kızı Melis K. ise mahkemede o anları tekrar yaşadığını kaydetti. Köprücük kemiğine “annem” dövmesi yaptırdığı gözlenen kızı Melis K. Oldukça üzgündü.                                                                      Olayın planlı olduğunu düşündüğünü belirten Melis K, “Annem ona sen ‘hainsin’ diye mesaj atmış o da anneme  ‘Akşam ben sana hainliği göstereceğim’ mesajı atmış. Bunlar dosyada mevcut. Biz üç kardeşiz. Bizi annesi bıraktı.” Diye konuştu.

“Takipçisiyiz”

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına  Avukat Okşan Palabıyıkoğlu duruşma sonrası yaptığı açıklamada “Gizem Sahra dosyasının üçüncü celsesini hep beraber izledik, katılım sağladık. Bugün 2 tanık dinlendi. Bir tanesi olay yerine gelen cansız bedeni Gören taksi şoförüydü. Diğeri de annesiydi. Bizim için önemli olan açıkçası soruşturma ve soruşturma sırasında vermiş oldukları beyanları aynen tekrar ettiler. Gizem Sahra'nın cesedini ilk görenlerden bir tanesi. Kendisi taksi şoförü. Annesi de aynı doğrulukta beyanda bulundu. Taksi şoförü ordakilerin ambulans çağırılmasını beklemeden cesedi kaldırmaya kalktıklarını beyan etti. Bizim için önemli bir ayrıntıydı. Önümüzdeki celseden önce de İzmir'de son bir tanık kaldı. O dinlenecek. Yine olay yerine ilk gelen müdahaleyi yapan yani ambulansın aranmasını söyleyen kişi. O dinlendikten sonra da mütalaa bekliyoruz. Umuyorum en ağır cezayla cezalandırılacak. Bu celse biz yine aslında tevzi tatbikat talebinde bulunduk yani bu cinayetin biz canavarca işlendiği kanaatini taşıyoruz. Ek savunma alınması talebimizi yineledik. Zaten önümüzdeki celsede aynı talepleri yenileyeceğiz. Umuyoruz en ağır cezayı alacak . Biz Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği olarak dosyayı takip ediyoruz” diye konuştu.

“Olay Nasıl Olmuştu”

Fethiye de 16 Kasım 2021'de Fethiye-Antalya kara yolu kenarındaki yan yolda, Sahra Gizem Aksu (46), sürücüsü tespit edilemeyen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.                                              Polis ekiplerince yapılan çalışmanın ardından ertesi gün Aksu'ya çarpan kişinin, birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ö.O olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınan Ö.O, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.              Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık Ö.O, 7 Haziran'da tutuklu bulunduğu Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde olayın gerçekleştiği Karaçulha Mahallesi'ne getirilmiş burada sanığa olay yerinde keşif yaptırılmıştı.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi