Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri kurdukları orkestra ile şarkılar söyleyerek çevre temizliği konusunda farkındalık yarattılar. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Belediye Çevre Koruma Müdürlüğü’nün sergisi büyük ilgi gördü.

Fethiye Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşen resim sergisi ve mini konsere Fethiye Kaymakamı Alper Balcı da katılım sağladı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ise sergiyi gezerek tüm katılımcı grupları kutladı. Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin çevresel ürünlerle gerçekleştirdikleri mini konser büyük ilgi gördü. Kaymakam Alper Balcı’nın da katılarak çocuklarla ve katılımcılarla beraber söylenen şarkılara eşlik ettiği etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu.

Sergiler de ilgi gördü
Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin  “Sıfırdan Başlıyoruz” ve “Ekosanat” sergileri de büyük ilgi gördü. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak; “Müdürlüğümüzdeki personellerimle birlikte atıkların önemini vurgulamak adına sanatla buluşturduk ve sergi açtık. Aynı zamanda Şefika Pekin lisemizdeki öğrencilerimizi de etkinliğimize davet ettik. Her şekilde anlamını vurgulamaya çalışıyoruz. Etkinliğimiz de inşallah daha da anlam kazanır ve atıkların çöp olmadığını ayrıştırılması gerektiğini, doğru yere doğru atığı atmamız gerektiğini vurgular umudundayız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi