Fethiye 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kasten öldürme , mala zarar verme nedeniyle açılan davada katil zanlısı 62 yaşındaki Muhittin S. “bizim bu münakaşamızın verdiğim alamadığım ağaçlardır.”ifadelerini kullandı.

Seydikemer ilçesi Dereköy Mahallesi’nde 11 Ekim 2022 tarihinde Muhittin S., inşaatlarda kullanılan ağaç anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı ve husumetli olduğu 71 yaşındaki eski taksici ve inşaat ustası eniştesi Bayram Sülük’ü bir inşaatta duvara iskele kurarken av tüfeğiyle iki el ateş ederek öldürdü. Muhittin S. Olay yerinden kaçarken Bayram Sülük’e ait otomobilinde taşla camını kırıp zarar verdi. Jandarmanın yakaladığı katil zanlısı Bayram Sülük tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Eniştesini öldüren Muhittin S. İçin Fethiye 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten öldürme ve mala zarar verme suçlarından açılan davada müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.Fethiye 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık 62 yaşındaki Muhittin S. İle avukatlar ve Bayram Sülük’ün oğlu Mustafa Sülük katıldı.Duruşmada savunma yapan Muhittin S. Kız kardeşi ile evli olan Bayram Sülük’ün 3-4 yıldan bu yana inşaat kalıbı çakmada kullanılan ağaç meselesi nedeniyle husumetli olduğunu kalıp kerestelerinin kendisinin olmasına rağmen Bayram Sülük’ün kendi evinden alarak inşaatlarında kullandığını evinin yanında bulunan keresteleri de arabasına yükleyerek S.Y.’nin ahırının inşaatında kullanmak üzere götürdüğünü bu kerestelerini gördüğünü Bayram Sülük’ün arabasından keresteleri indirirken “Sen benim keresteleri neden götürüyorsun, benim keresteleri neden kullanıyorsun?” şeklinde sorduğunu bu sırada Bayram Sülük’ün beton harcında kullanılan sıvı teknesini kendisine vurduğunu S.Y.’nin araya girerek ayırdığını bu öfke ile uzaklaşıp evine gidip tek kırma av tüfeğini alarak tarladan tarlaya geçip S.Y.’nin evinin arkasından Bayram Sülük’e doğru duvara iskele kurmakta iken seslenmeden hedef alarak tek el ateş ettiğini , Bayram Sülük’ün bu sırada eğilip kalktığını, mısır tarlasının diğer tarafına geçerek Bayram Sülük’ün üzerine bir kez daha ateş ettiğini yere yıkıldığını tüfeğiyle birlikte evine doğru giderken arabasının ön camını taşla kırdığını , pişman olduğunu belirtti.Duruşmada ısrarla bizim bu münakaşamızın nedeni ağaçlarımdır.Diyen Muhittin S. İçin adli tıp kurumuna akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile ilgili rapor istendiği bu raporun henüz gelmediği belirtildi. Duruşmada olay yerinde keşif yapılması istenirken duruşmaya katılan Bayram Sülük’ün oğlu Mustafa Sülük “Olayı görmedim. Yurt dışında yaşıyorum .Oğluyum.Şikayetçiyim.En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum.”diye konuştu.

Öte yandan önceki duruşmada olayın tanığı S.Y. verdiği ifade de Dereköy Mahallesi Söğüt Sokak mevkiinde kendine ait arazi üzerine Bayram Sülük ile birlikte inşaat çalışması yaparken olay günü saat 09.15 gibi Muhittin S.’nin yanlarına geldiğini, kereste konusu yönünden tartıştıklarını tartışmanın ardından Muhittin S.’nin ayrıldığını, Bayram Sülük ile çalışmaya devam ettiklerini orta iskeleyi kurma çalışması sırasında Muhittin S.’nin kendilerine karşı av tüfeğiyle ateş ettiğini, Bayram Sülük’ün yere yıkıldığını ağzından ve göğüs bölgesinden kanlar aktığını ateş etme diye bağırdığını, daha sonra Muhittin S.’nin bir kez daha ateş ettiğini 112 acil çağrı merkezinden arayıp durumu haber verdiğini, Muhittin S.’nin inşaatın yanında durduğunu sonra da ayrıldığını belirtti.Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi adli tıp kurumu raporunun beklenmesi nedeniyle ileri tarihe ertelenirken tutuklu sanık Muhittin S.’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi