Fethiye’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  yapan, ardından uzun yıllar turizmcilik  ve Fethiye  Turizm Derneği başkanlığı görevinde de bulunan, 20’nci dönem Doğru Yol Partisi Muğla Milletvekili Mustafa Dedeoğlu,  son yolculuğuna uğurlandı.Dedeoğlu, 1995 yılında Doğru Yol Partisi Muğla Milletvekilliği için aday olmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisine Muğla milletvekili olarak seçilmişti.Muğla ve Fethiye’nin sorunları ile ilgili olarak o dönem başarılı hizmetler gerçekleştiren eğitimci Mustafa Dedeoğlu,  Fethiye’li merhum iş insanı Kemal Dedeoğlu’nun oğluydu.Evli üç çocuk babası olan Muğla eski milletvekili Mustafa Dedeoğlu yakalandığı omurilik kanseri rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.Geçtiğimiz günlerde Antalya da özel bir hastanede tedavi görmeye giden Mustafa Dedeoğlu 71 yaşında vefat etti.Mustafa Dedeoğlu’nun Türk Bayrağına sarılı cenazesi  Fethiye belediyesi Cenaze Nakil Aracı ile merkez Yeni Camiine getirildi. Öğle namazının ardından Fethiye eski müftüsü Halil Arık tarafından cenaze namazı kılınıp helallik alındı. Cenaze namazına Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla eski milletvekilleri Sami Gökmen, Ömer Süha Aldan, Bursa eski Milletvekili Ceyhun İrgil, DP İl Başkanı Erdal Eroğlu, DP İlçe Başkanı Osman Kandönmez, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, Dedeoğlu ailesi, eski belediye başkanları  ve Fethiye’nin eski ve yeni siyaset dünyası simaları ile iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Muğla eski Milletvekili Mustafa Dedeoğlu’nun cenazesi, Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

“Dedeoğlu Efsaneydi”

Fethiye’li eski siyasetçilerden Mustafa Toklu, “Çok iyi bir öğretmen ve iyi bir insanı kaybettik. Bize siyaseti sevdiren insandı. Mustafa Dedeoğlu efsane idi. O dönemdeki rüzgarıyla siyasete havalar getirdi. Ağzından kötü bir söz çıkmazdı. Fethiye ve Muğla’ya hizmetleri oldu. Fethiye bir değerini kaybetti. Üzgünüz. Allah rahmet eylesin” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi