En ucuz krediyi verdiği öğrenilen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 6 ayda üyelerine 215 milyon TL kredi kullandırdığı kaydedildi. Bu yıl 198 yeni ortağında katıldığı kooperatifin yüzde 9,5 faiz ile 275 bin TL’ye kadar kredi kullandırdığı belirtildi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Turizmde geçmişteki hareketliliği göremediğini belirterek, “kooperatif olarak bizdeki kredi talebi hiç azalmadı. Fethiye'de yatırım devam ediyor ve talepler artmakta. 6 ayda üyelerimize 215 milyon TL kredi kullandırdık” ifadelerini kullandı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, yaklaşan bayram tatili hareketliliğini yeterli bulmadığını, kooperatifin kredi taleplerine artan şekilde cevap verdiğini belirterek, “ Turizmde bir sıkıntı var. Ancak biz esnaflarımızın kredi taleplerini karşılamada en iyi şekilde çalışıyoruz” dedi.

SEZON BAYRAMLA HAREKETLENİR

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Bayram tatilinin 9 güne çıkması her zaman için Fethiye'de hareketlilik sağlar. Geçmişteki hareketlilikleri bu sefer pek bulamayacağız. Çünkü biliyorsunuz bizim teşkilatımızın da AYMES oteli var. Otelimize uzun tatillerde çok talep gelirdi. Ama bu sefer hiçbir talep alamadık. Demek ki bir sıkıntı var. Esnaflarımız sezona hazır hale geldiler. Büyük otellerde hareketlenme görünüyor. Küçük otellerimizde sezona başladı. Umarım bundan sonra yoğunluğu yakalarız. Bayram da vesile olur diye düşünüyorum. İnsanlar gezmelerini ertelediler gibi görünüyor” dedi.  

“Piyasanın En Düşük Kredisini Veriyoruz”

Kooperatifin ortaklarının kredi taleplerini yoğun şekilde karşıladığını söyleyen Başkan İsmail Başoğlu, “Fethiye özeline bakarsak şu ana kadar çok yoğun bir şekilde kredi talebi var ve bütün bu kredi taleplerini karşılamaya çalıştık. Bize olan kredi talebi henüz daha yavaşlamadı. Hala devam ediyor. Fethiye'de yüzde 9,5 ile en ucuz krediyi veren kuruluş biziz. 275 bin liraya kadar kredi veriyoruz. Piyasanın en düşük kredisi, esnafımız hiçbir yerde bu kadar uzun süreli kredi bulamıyor. O nedenle yoğunluğumuz bundan da artıyor. Elimizden geldiğince hem kendi kaynaklarımızla hem de her ay devletimizin bize göndermiş olduğu plasmanı adaletli bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Ocak ayından bu yana çok talep karşıladık. Gerekli hazırlıklarımız yapıldı. Artık meyvelerini toplama zamanımızı bekliyoruz. Umarım bu yaz esnaflarımız temmuz ayından itibaren ivme kazanır. İyi bir turizm geliri elde ederiz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“198 YENİ ORTAK”

Başkan Başoğlu, “Kooperatifimiz yılbaşından bu yana yaklaşık 198 tane daha yeni ortağı aldı. Şu anda büyüklüğümüz yani kullandırdığımız kredi miktarı 210 milyona ulaştı. Artık en çok kredi kullandırılan kooperatiflerden biriyiz ve bölgemizde ikinciyiz. Buna rağmen hala Fethiye'de yatırım devam ediyor ve kredi talepleri artmakta. Biz de gayretli bir şekilde kredi sağlamaya çalışmaktayız. Ama son zamanlarda biliyorsunuz Türkiye'deki ekonominin olumsuz gitmesi, bizi de etkiliyor. Dolayısıyla daha fazla kredi kullandırma şansımız azaldı. İyi ki daha önceden kendi kaynaklarımızdan biriktirmişiz. Onu tekrar tekrar kullandırdığımız için sıkıntıda değiliz. Elimizden geldiğince İstekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Dört ay içerisinde devletten 20-30 milyon TL yeni para geldi. Ama dört ay içinde biz kendi kaynaklarımızdan 40 milyon kullandırdık. Eskiden bu plasman devletten daha fazla gelirdi. Bizim kaynaklar daha az kullanılırdı. Şimdi bunun tam tersi oldu. Yine de şanslı kooperatiflerdeniz. Hem Seydikemer İlçemize hem de Fethiye’ye yaklaşık 3 bin ortağımıza hizmet verip isteklerini yerine getirmek büyük çapta sorunları halletmek bizim gücümüzü ve büyüklüğümüzü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi