LookBookHoliday’ın ticari ismi Fethiye merkezli Mallı Turizm Seyahat Acentesinden yapılan açıklamada şirketin gelişmelere ayak uydurarak LookBookHoliday’in Türkiye’deki bir seyahat acentası olarak, Airbnb ile iş ortağı olmuş dünyadaki ender örneklerden biri olmasından gurur duydukları dile getirildi.

LookBookHoliday ile Airbnb  ortaklığı hakkında bilgi verilen açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“LookBookHoliday’in, Airbnb ile olan stratejik iş ortaklığı, dünya çapında tam bağımsız olarak Türkiye’deki ticari ismi “Mallı Turizm & Seyahat Tic. Ltd. Şti” ile bir A grubu (L.NR.11357) seyahat acentasıdır. Şirketimiz doğrudan anlaşmalı oteller (+1500), tedarikçi ve distribütör olarak 3. Parti ortaklar aracılığıyla, Lookbookholiday markası altında oluşan envanterini; özel ağ kullanarak çok rekabetçi fiyatlarla tur operatörlerine, seyahat acentalarına, havayollarına ve diğer turizm distribütörlerine ürünlerini sunan (B2B/B2C/B2E), konaklama rezervasyonları hizmeti veren, dinamik bir uzman çevrimiçi tatil konaklama sağlayıcısıdır. Esnek teknolojik altyapısı yanı sıra güçlü insan sermayesine sahip şirketimizin konaklama ürünleri içerisinde başta Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Yunanistan, Maldivler ve diğer popüler tatil destinasyonlarında, daha çok üst kategori lüks, her şey dahil, plaj ve aile konaklama üniteleri bulunmaktadır. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak firmamız portföyünü her geçen gün arttırmaktadır. İş ortaklarımız, sözleşmeli veri tabanımızı kullandığı gibi; ayrıca firmamız da işbirliği içerisinde olduğu sektörün önde gelen uluslararası yatak bankalarının teknolojilerine de bağlıdır.

Otelci Dostlarımıza Airbnb’yi Öğretiyoruz !

“X” bir tesis ile direkt sözleşmemiz olmadığı halde, bu konaklama tesisi bize 3.taraf farklı tedarikçiler üzerinden gelmiş ve B2C kanallarda dağıtımında bir engel olmadığı sürece yayına alınabilir. LBH ile Airbnb arasında ki işbirliği mekaniktir; etik mesleki kurallar ve yüksek müşteri memnuniyeti kaygısı ile gerçekleşmektedir. Herhangi bir konaklama tesisi bizimle ya da farklı bir iş ortağı ile B2C’de otelinin ve koşullarının yayınlanmasını kabul etmiş ya da buna bir engel koymamış ise otelin Airbnb platformunda olması çok doğaldır. Bizimle bu zamana kadar iletişime geçmiş kontratlı ya da 3. taraflardan edindiğimiz işletmelerin her zaman sorularına yanıt veririz. Bu platformda tesislerinin yer almamasını talep ettiklerinde; ilgili tesislerin prensiplerine saygı göstererek yayınını ivedi durdururuz.

Airbnb kullanıcılarına, ev konaklaması yanı sıra otel odası rezervasyon seçeneklerisunan Türkiye’deki tek stratejik ortak şirketiz !

Airbnb paylaşım üzerine kurulu bir topluluktur. İlk çıkış noktası ev sahibi ve seyahat severleri buluşturmak olduğundan, kendi iç işleyiş dili (jargon da denebilir) “ev sahipliği” üzerinedir. Evler dışındaki konaklama tesisleri için de halen bu terimi kullanmaktadırlar. Bu operasyonda, şirketimizde bir ekip görevlendirilmiş ve ortak bir isim altında, gerekli talepleri yanıtlayıp rezervasyon oluşturmaktadır. Her bir adım yasal süreç çerçevesinde gerçekleşip olup aksi mümkün değildir. Airbnb içerisinde “Topluluk Politikası / Oteller ve diğer konaklama işletmeleri için standartlar” çok nettir. Airbnb, profesyonel konaklama işletmeleri tarafından ev sahipliği yapılan, benzersiz mekânlar ve kişisel konukseverlik hizmetleri sunan kayıtları Airbnb topluluğuna kabul eder. Bunun, otel ve profesyonel konaklama işletmelerinin türlerine göre bazı kuralları vardır. Ancak ve ancak, iş ortaklarının, uygun kılan vasıfları olması halinde iş ortaklığına devam eder. Bu anlamda; Türkiye’deki bir seyahat acentası olarak, Airbnb ile iş ortağı olmuş dünyadaki ender örneklerden biriyiz; bu durumdan dolayı da gururluyuz !

Yukarıdaki tüm bu teknik bilgilere ek olarak, “konaklama işletmelerinde dinamik fiyatlandırma”, “Seyahat Acentaları’nın oteller ile olan B2B,B2C,B2E iş modelleri arasındaki farklar”, “Statik altyapıya sahip ve dinamik altyapıya sahip acentaların teknolojik altyapıları” konularını çok doğru yorumlamak gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bir acente, o oteli internet, telefon, sosyal medya, kendi üyelerine yaptığı mailing, ülkenin bir çok yerindeki dükkanları (acenta) aracılığıyla ve teknolojik yöntemlerle satabilir. Otel kontratında (bizimle olması şart değil, imzalamış olduğu herhangi bir iş ortağı ile; ki LBH’de ondan da alıyor olabilir) sadece internetten satış yapmasını istemediğini ekleyebilir, ya da kontratını B2C’ya kapatır ve diğer kanallarda satmaya devam edebilir. Ne yazık ki konaklama işletmeleri temsilcileri imzaladıkları kontratların içeriklerine hakim olmayıp, süreci tüm taraflar için zorlaştırabiliyor. Tamda bu sebeple diyorum ki, “Full Dinamik” altyapıya geçmiş bir seyahat acentası olarak, ilkeli dinamik bir satış modeli sürdürüyoruz ve aşağıdaki görsel tablonun da katkı sağlayacağına eminiz.

Tam ihtiyaç duyan ve bizimle rezervasyonlarını arttırmak isteyen otelci dostlarımız için hazırız ! 2022 Yılı henüz bitmemişken, şuanda 2019’a göre Airbnb rezervasyonlarında %118,86 artış sağlamamıza destek olan tüm otelci iş ortaklarımıza teşekkür eder, iş birliğimizin artarak devam etmesini dileriz.” İfadeleri kullanıldı.

 

Editör: Haber Merkezi