Fethiye’de toplam 29 Bin 871 öğrenci karne sevinci yaşayacak. Fethiye İlçe milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı yazılı açıklamada “Sizler karnelerinizdeki notlardan ibaret değilsiniz, her birinizi değerli yapan farklı meziyetleriniz ve özellikleriniz var. Her biriniz ulusumuzu daha ileri medeniyetlere taşıyacak olan yarının büyüklerisiniz” dedi.
2021 – 2022 eğitim öğretim yılı sona erdi. Fethiye’de her okulda karne töreni gerçekleştirilecek olup Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya Vali Recai Güreli İlk okulunda saat 10 da yapılacak karne törenine katılacak. Fethiye’de 3 Bin 763 Anaokul, 8 Bin 934 İlkokul, 8 Bin634 Ortaokul, 8 Bin 540 Lise olmak üzere 29.871 öğrenci karne sevini yaşayacak.  Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya Eğitim öğretim 2021-2022 yılı sonu nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ““Sizler karnelerinizdeki notlardan ibaret değilsiniz, her birinizi değerli yapan farklı meziyetleriniz ve özellikleriniz var. Her biriniz ulusumuzu daha ileri medeniyetlere taşıyacak olan yarının büyüklerisiniz” dedi.
Kaya Öğrencilere seslenerek “ 2021-2022 eğitim-öğretim yılı uzun bir aradan sonra kavuşma yılımız oldu. Sizlerin okullarımızdan taşan cıvıltılarınızı duymak, gözlerinizdeki ışığı görmek bizleri çok mutlu etti. Pandemi sonrası okullarımızda bir arada olmayı sizler de, bizler de çok özledik ve dolu dolu bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Bugün karnelerinizi alıyorsunuz, yıl boyunca yeni bilgiler, yeni kazanımlar ve tecrübeler edindiniz, bir yıl daha büyüdünüz. Sizler karnelerinizdeki notlardan ibaret değilsiniz, her birinizi değerli yapan farklı meziyetleriniz ve özellikleriniz var. Her biriniz ulusumuzu daha ileri medeniyetlere taşıyacak olan yarının büyüklerisiniz. Öğrenmek, ilerlemek ve gelişmek hepinizin hayatı boyunca hedefi olmalıdır. Bu hedef doğrultusunda yaz tatilinizi hem dinlenerek, hem de kişisel gelişiminize katkıda bulunacak şekilde okuyarak, bilgi eksiklerinizi tamamlayarak, ilgi alanlarınız ve yetenekleriniz doğrultusunda çalışarak geçirmeniz keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Hepinize sağlıklı, güzel bir yaz tatili dilerim” ifadelerinde bulundu.
BAŞARILAR DİLEDİ
Hafta sonunda Üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Kaya “ Hafta sonu YKS'ye girecek sevgili öğrenciler; okul hayatınız boyunca çalıştınız, emek verdiniz ve bu sınavla kendinizi en iyi ifade edeceğiniz alanlarda yüksek öğretim kurumlarına yerleşeceksiniz. Kendinize güvenin, başarınıza en büyük katkıyı özgüveniniz sağlayacaktır. Biz sizlere güveniyoruz, geleceğimiz sizsiniz. Emeklerinizin karşılığı alacağınız, hayallerinize ulaşmanızda bir engel değil bir basamak olmasını temenni ettiğim TYT, AYT ve YDT' de sizlere başarılar dilerim” dedi.
ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
Kaya Öğretmenlere de “ Yarının teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde gösterdiğiniz özverili çalışmalar, fedakarlıklar için sizleri tebrik ederim. Akademik bilgilerin yanı sıra, bizi biz yapan milli ve evrensel değerleri, kültürümüzü, tarihimizi öğretmeniz, bilimin ışığında ilerleyerek, sanatsal ve sportif çalışmalar yaparak donanımlı bireyler yetiştirmeniz en büyük sermayemizdir. Sizlerin öncülüğünde yükselecek yeni nesiller gurur kaynağımız olacaktır. Emeğiniz için teşekkür eder, iyi tatiller dilerim” şekilde konuştu.
VELİLERE MESAJ VERDİ
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya Öğrenci velilerine verdiği mesajda da “ Çocuklarımız en önemli varlıklarımız. Onların iyi bir eğitim almaları, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri ortak arzumuzdur. Bu amaçla birlikte emek harcıyor, geleceğimizi birlikte inşa ediyoruz. Çocuklarımıza okul dışı öğrenme ortamları hazırlayarak, gezerek, görerek, okuyarak, yaparak ve deneyerek öğrenmelerine sağladığınız katkı için sizleri kutluyorum ve çocuklarımızla birlikte geçireceğiniz güzel bir yaz diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi