Fethiye’de Kültür Sanat Derneğinin düzenlediği geleneksel Türk sanatı ve modern sanatlardan karma sergi büyük beğeni topluyor. Derneğin 14 ayrı sanat dalı üzerinden el emeği göz nuru gerçekleştirdiği sergide sanatçılar Nur Tokmakoğlu ve Özgür Karakaş’a ait 22 ayar altın ile yazılmış kelime-i tevhid ve Nas suresi yazılı eserler büyük ilgi çekerken el oyması ayetel kürsi de büyük beğeniyle izleniyor.Kültür Sanat Derneğinin sanatçıları ve 30 kursiyerin gerçekleştirdiği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonundaki sergi 5 gün açık kalacak. Dernek Başkanı Hakkı Yücel, “ Biz gençleri de sanata dahil etmek istiyoruz. Sanat çalışmalarını okullara taşımayı düşünüyoruz”ifadelerini kullandı.

Fethiye’de Kültür Sanat Derneği 30 sanatçı ve kursiyerlerle 14 sanat dalına ait 100’e yakın eseri Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bir sergi ile beğeniye sundu.5 gün açık kalacak sergide geleneksel Türk sanatı ve Modern sanatlardan eserler bulunuyor. Tensip,Ahşap oyma ,Çini ,Minyatür ,Kırkyama ,Seramik,Yağlı Boya ,Pastel Boya ,Sulu Boya ,Heykel,Gemi Yapımı,Yumurta kabuğu oyma sanatının yanı sıra epoksi tabloların yer aldığı sergide 100’e yakın eser sergileniyor.Sanatçılar Nur Tokmakoğlu ve Özgür Karakaş’a ait 22 ayar altın ile kufi yazılarla yazılmış kelime-i tevhid ve Nas suresi ayrıca el oymağı Ayetel Kürsi en dikkat çekici eserler olarak göz kamaştırırken Kültür Bakanlığı sanatçısı Rıza Yaman’ın Oyma sanat ile birleştirilmiş yumurta kabuğu sanatından yapılmış harika eserler de sergide dikkat çeken eserler olarak yer alıyor.

GENÇLERİ SANATA BEKLİYORUZ

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hakkı Yücel sergi hakkında yaptığı açıklamada “ Sergimiz Cumartesi gününe kadar açık olacak. Fethiye’de ki sanatseverlerin hizmetinde. Sergimizde 14 branşta eserler yer alıyor. 30’un üzerinde sanatçımız katıldı. Daha fazla sanatçı katılmak için talepte bulunmuştu ama alanın kısıtlı olması nedeniyle isteklerini gerçekleştiremedik. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın dediği Gençlik Merkezi Projesinde tüm sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceğiz. Fethiye’de sanatla uğraşan çok kişi var. Biz bunların envanterlerini çıkardık. Kim hangi sanat dalıyla uğraşıyor, bunları biliyoruz. Sanat dallarında daha çok yaşı ilerlemiş kimseler yer alıyor. Biz gençleri de sanata dahil etmek istiyoruz. Sanat çalışmalarını okullara taşımayı düşünüyoruz” dedi.

14 DEĞİŞİK SANAT DALI

Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Tomris Okçu ise “ 1 yıllık derneğin 3.sergisini açtık. Bu serginin özelliği ise 14 değişik sanat dalında hazırlanmış olması. Gençlerimizi sanata çekmek istiyoruz. Veliler bizlerle iletişe geçsin. Gençler sanatla buluşsun” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi