Takımı şampiyonluğa taşıyan yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun yeni listede yer aldığı görülürken, yönetim kurulunda yeni isimlerinde yer alması dikkat çekti. Fethiyespor’da daha önce 13 olan yönetim kurulu sayısı 17’ye yükseltildi. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında, “Fethiyespor üç sene içinde istediğimiz yere geldi. Playoff’larda şampiyon olup 2. Lige çıktı. Inşallah bu üç sene içinde de tekrar istediğimiz 1. Lige çıkar” ifadelerini kullandı. 
Fethiyespor Olağanüstü Kongresi Fethiye Belediyesi özer Olgun Kültür Merkezi salonunda yapıldı. 413 delegesi bulunan Fethiyespor kongresine Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, Fethiyespor Eski Başkanları Okan Uysal, Timur Fidan, Mustafa Ferizcan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir, Ensaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir yanı sıra delegeler katıldı. Divan Başkanlığını Oğuz bolelli, katip üyelikleri Eftal Berk ve Ramazan Göktepe’nin yapyığı kongrede saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşımız okundu. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Yönetim kurulunun ibrası ile ilgili madde hakkında eski başkanlardan Timur Fidan ve Yönetim Kurulu Üyesi Önder Abdürrahim Önder görüşlerini dile getirdiler. Fidan ve Önder, bu maddenin gündemden kaldırılmasını talep ettiler. Bu madde genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
Fethiyespor’un şampiyonluk kupasının da teşhir edildiği kongrede faaliyet raporu yönetim kurulu üyesi Doktor Osman Kurtuluş okudu. Kurtuluş, Fethiyespor’un 3 yıllık faaliyetlerini anlatırken, 2021-2022 sezonunda takımın 66 puanla sezonu 2. Sırada bitirdiğini play-offlara katılmaya hak kazandığını yarı finalde Ofspor’u, finalde de İçel İdman Yurdunu penaltı atışları sonucu eleyerek playoff şampiyonu olduğunu ayrıca U14 ve U12 takımlarının da sezonu şampiyon olarak tamamladığını kaydetti. 
BORÇ 16 MİLYON 380 BİN
Kongrede Fethiyespor denetleme ve gelir gider tablosu da genel kaptan ve sayman Nacit Çatal tarafından okundu. Çatal, Fethiyespor’un futbolculara 2 milyon 139 bin 492 TL, şampiyonluk primi 1 milyon 685 bin TL olmak üzere diğer borçlarla birlikte toplam 16 milyon 380 bin 247 TL borcu olduğunu belirtti. Genel Kaptan Nacit Çatal, 2019-2022 yönetim dönemi alacak ve borç dökümünü kalem kalem sıralayıp, genel kurula bilgiler aktardı. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı’nın kulübe 4 milyon 757 bin TL katkı sağladığı da ifade edildi.  
YENİ LİSTEDE KİMLER VAR
Faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporlarının oylanmasının ardından seçime geçildi. Esat Bakırcı başkanlığındaki Fethiyespor yönetim kurulu Nurkaya Gündoğdu, Metin Sevinç, Aytekin Aras, Nacit Çatal, Akhan Ugan, Halil Dillare Uran, Osman Yiğit, Mehmet Suri, Mehmet Soydemir, Öztürk Günal, Ergün Özdemir, Yusuf Kara, Uğur Keskin, Durcan Kara, Mustafa Uçar ve Fahri Kıvanç Yılmaz. Denetleme kurulu ise Oğuz Kiracı, Bülent Demen ve Süleyman Tuncel’den oluştu.
KONGREYE TEŞEKKÜR ETTİ
Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, “Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bugüne kadar gösterdiğiniz desteklere çok teşekkür ederim. Buraya kadar geldiniz. Zahmet gösterdiniz. Ben çok mutluyum. Fethiyespor üç sene içinde istediğimiz yere geldi. Playoff’larda şampiyon olup 2. Lige çıktı. Inşallah bu üç sene içinde de tekrar istediğimiz 1. Lige çıkar. Üç seneden beri zor bir dönem geçirdik. Bu son dönemi hep beraber başardık. İlk önce Allah'ıma şükürler olsun. Bununla beraber yönetim kurulumuz, arkadaşlarımız, taraftarlarımız, sizler hep beraber bu işi başardık. Tekrar bu işi başarmak için el birliğiyle tek yürek Fethiyesporumuzu bir üst lige taşımak istiyoruz. Hedefimize giderken hepinize ihtiyacımız var. İnşallah hep beraber bunu da başaracağız. Ben öncelikle Belediye Başkanımız Alim Karaca ve Esnaf hastanemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bakımdan aileme, çocuklarıma ve yönetim kurulu arkadaşlarıma herkese çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi