Geçtiğimiz sezon 1. Amatör C Grubu’nda şampiyon olarak bir üst lige çıkan Yeşil Üzümlüspor’un yeni antrenörü Fevzi Sevinç oldu. Başarı dolu kariyeri olan Sevinç, Süper Amatör Lig’e yükselen Yeşilüzümlü Spor Kulübü hakkında açıklamalarda bulundu. Antrenörlüğe nasıl başladığını da anlatan Sevinç, Fethiyespor’da antrenörlük yaptığı günlere de değindi.

“Yeşil Üzümlüspor ile İyi Yerlere Geleceğiz”

Üzümlüspor Antrenörü Fevzi Sevinç, Yeşil Üzümlüspor’u değerlendirerek,  “Uzun bir aradan sonra benim için yeni bir heyecan. Arkadaşlar kendi aralarında değerlendirmişler ve bizi düşünmüşler. Öyle bir önergeyle geldiler. Oturduk, görüştük. Görüşmeler sonucunda sağlıklı kaldık ve başlamış olduk. Yeşil Üzümlü spor takımı geçen sene şampiyon oldu. Üst lige çıktı. Ancak oraya çıkmak beraberinde zorlukları getiriyor. Süper Amatör Lig’de, Muğla bölgesinde çok iyi takımlar var. Ortaca, Dalyan gibi ilçelerin takımları bulunuyor. Bu takımlar ekonomik olarak güçlü. Herkes yeni bir takım oluşturma derdinde. Dolayısıyla bizim işimiz biraz zor. Güçlü bir lig de oynayacak olmamızın gereklerini yerine getirmemiz lazım. Biz de ona göre hazırlanıyoruz. Üzümlüspor’un kadrosu çok keyif verici. Yıllar önce benim U-17 ve U-19 takımlarımda oynayan futbolcular var. Dolayısıyla uyum sorunu yaşamayacağız. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Dolayısıyla sağlıklı bir sezon geçireceğimizi umut ediyorum. Çok zor bir lig...  BAL ligi seviyesinde… Üzümlü’nün böyle bir işe girmesi Fethiye’de profesyonel takımın dışında kalan futbolcuların değerlendirilmesi anlamına geliyor” dedi.  

“Ağustosun Sonu İtibariyle Her Şey Rayına Girer”

AntrenörFevzi Sevinç çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını dile getirdi. Sevinç, “İki üç hafta içinde ligin ne zaman başlayacağı belli olacak ve gruplar belirlenecek. Dolayısıyla ona göre hareket edeceğiz. Çalışmalarımızı ona göre planlayacağız. Bundan önceki dönemlerde Ekim ayında başladığını biliyorum. Ekimde başlıyorsa lig, biz de bundan altı hafta, yedi hafta önce çalışmalara başlarız. Kadro büyük oranda bu ligi kaldırır. Ancak ben çok geniş kadroyla çalışmayı düşünen bir antrenör değilim. Özellikle Üzümlü spor'a yönelik olarak bunu söylüyorum. Ağustosun sonu itibariyle her şey rayına girer” diye konuştu.

“İsyan Bayrağını Açıp Antrenörlüğe Başladım”

Antrenörlüğü nasıl başladığını anlatan Fevzi Sevinç, “Uzun bir süreçten bahsediyoruz. 40 senelik bir olay. Kırk seneyi öncesine dönersem yerel bir kavgadan kaynaklanan bir başlangıç. Felsefe olarak o dönemdeki muhitin kulübü, muhit çocuklarını sırtını döndüğünde biz de isyan bayrağını açtık. Dedik ki sizden başka antrenör de var bu memlekette! Antrenörlüğe adım attık ve kurslara başladık” ifadelerini kullandı.

“Fethiyespor’da Aralıklarla 21 Yıl Antrönörlük Yaptım”

Fethiyespor’da antrenörlük yaptığı zamanları anlatan Sevinç, “Aralıklarla 21 yıl görev yaptım. Büyük keyif aldım. Gurur duydum. Şampiyonluk yaşadım. Altay'dayken de şampiyon oldum. Dolayısıyla ikinci şampiyonluk heyecanını da Fethiyespor'da yaşadım. İyi ki yaşamışım. Bunlar hep torunlarımıza anlatabileceğimiz hikâyeler şekline döndü. Bu da tabii mutluluk verici bir şey” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi