Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32), 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme haksız tahrik indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Duruşmada tutuksuz sanıklar kardeş Mertcan Avcı, anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi.

Bu karar üzerine tüm Türkiye’de kadın platformları çeşitli eylemler yaparak haksız tahrik indirimi kararına tepki gösterdiler. Fethiye’de de Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri Fethiye Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak kararı protesto ettiler. “ Erkek Adelet Değil Gerçek Adalet” sloganları atan üyeler; “ Pınar Gültekin’in katiline ‘haksız tahrik indirimi’ suç ortaklarına beraat verildi. Kabul etmiyoruz.” diye haykırdılar. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Işık Bölük Başı basın açıklamasında; “Pinar Gültekin öldürüldüğünde nasıl meydanları doldurmuşsak, faile verilen ödül gibi ceza için de biz kadınlar ve lgbti+'lar Türkiye'nin her yerinde yine meydanlardayız. Bu ülkede, bir kadını varile koyup yakan bir katile "haksız tahrik indirimi" uygulandı. Suç delillerini gizleyen suç ortaklarına beraat kararı verildi. Pinar Gültekin'in işkenceyle katledildiği delilerle ispatlandı. Ancak yargı, katil erkeğe verdiği cezayla kadın düşmanı olduğunu bir kez daha ilan etti. Kadın katillerini cesaretlendirmeye devam etti. ERKEK VURUYOR, DEVLET KORUYOR! İstanbul Sözleşmesi haksız tahrik indirimlerine izin vermiyordu. Bir gecede hukuksuz biçimde yok saydılar. Ve bir kadını korkunç biçimde öldüren caniye haksız tahrik indirimi uygulandı.. Canlı canlı yakıldı Pınar! Neyin haksız tahriki bu. Bu kararla yargı öldürün kadınları diyor, canlı canlı yakın! Üstüne de beton dökün." Az bir cezayla salarız sizi" diyor. Ülkenin tüm kadınlarına düşmansınız. Bu nasıl bir nefrettir. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR! Pınarı yargılamaktan katilini yargılamaya fırsat bulamayan çürümüş ataerkinin çürümüş aktörlerine karşı mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek. Kadın katillerini indirimlerle ödüllendirenlere, sırtını sıvazlayanlara, namus diyenlere karşı sokaklardayız, isyandayız. Pınar ve katlettiğiniz her kadının hesabını soracağız, erkek yargının kökünü kazıyacağız! Erkek adaletin değil gerçek adaletin peşindeyiz. KORUMA, AKLAMA, YARGILA! SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, ITAAT ETMİYORUZ!” dedi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından alkışlı ve sloganlı devam eden basın açıklaması daha sonra sessiz şekilde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi