Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Fethiye’ye geldi. Beraberinde parti sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, MKYK üyesi Prof. Dr. Ahmet Özal, PM üyeleri Şeref Aydeniz, İlhan Dİnçyürek,Dr. Osman Kurtuluş Alesta Hotel’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Marmaris Eski Belediye Başkanı Ali Acar’ın da yer aldığı basın açıklaması yaklaşık 30 dakika sürdü.

İnce basın toplantısında soruları da yanıtladı. Muharrem İnce basın açıklamasında, turizm, tarım politikalarını anlatıp, Cumhur ve Millet İttifakına sert eleştiriler getirdi. CHP’nin 4 milyon oyu sokağa atarak kendisini yendirdiğini iddia eden İnce, kendisinin en ucuz ekmeği yedireceğini, ekonomiyi düzelteceğinin sözünü verdi.

“Yargınız düzelmeden turizm düzelmez”

Muharrem İnce açıklamasına turizm konusuna değinerek başlarken, Türkiye’de turizmin herkes şunu bilmeli ki, yataklarınız temiz olursa, kumsalınız güzel olursa, sunduğumuz hizmet kaliteli olursa ulaşım kolay olursa, tabii ki turizm bundan yararlıdır, güçlenir. Ama başlangıç noktası bu değildir. İlk düğme mahkemelerdir, mahkemeler. Hukuktur, yargıdır. Yargınızı düzeltmeden turizminiz düzelmez. Eğer bir tane demir kule Eyfel Kulesi, hemen hemen bütün Türkiye'ye gelen turist kadar turist çekiyorsa yani bu güzelim kumsalların, bu güzelim koyları, bu güzelim dağlara, yaylalara yazık ediyoruz demektir. Eğer koca Türkiye bir demir yığınıyla baş edemiyorsa, mücadele edemiyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir. Değerli arkadaşlarım. Yargımızı düzeltmeden adil, hızlı, etkin, bağımsız bir yargı haline getirmeden turizm düzelmez.Beş yıldızlı turizm istiyorsak beş yıldızlı demokrasi, beş yıldızlı mahkeme lazımdır” ifadelerini kullandı.

“Tarıma politikasına bir kez bile uymadınız”

Muğla’nın sadece bir turizm cenneti değil aynı zamanda tarım dayapıldığının altını çizen İnce,

Geçen gün Tarım Bakanı diyor ki bu tarım tarım diyenler şunu bilmeli ki tarım kanunu da biz çıkardık diyor.Bakan da şunu bilmeli ki2006 da bir tarım kanunu çıkardınız. Milli gelirin yüzde biri tarımı desteklemeye ayrılır dediniz.Peki 2006 danbu yana bu kanuna bir kez olsun uydunuz mu? Yani milli gelirin yüzde birinitarımı ayırdınız mı? Kendi çıkardığın kanuna uymuyorsun sen. Ne konuşuyorsun?” diye sitem etti.

“Bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm”

Zamlara değinen Muharrem İnce, kendisinin en ucuz ekmeği yedireceğini iddia etti. İnce “Her gün ekmeğe zam var. Neden biliyor musunuz? Buğdayın ana vatanı olan Türkiye'deUkrayna'dan gelecek gemileri bekliyoruz biz. İddiamın arkasındayım. Tekrar söylüyorum. Bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm. Ekmek alamayacak insanlarımız var bu ülkede ifadelerini kullandı.

“Şehitlerimiz için meclis toplama önergesi vereceğiz”

Kendi milletvekillerinin meclisi toplama önergesi vereceğinin altını çizen Muharrem İnce “Nisandanbu yana 55 şehidimiz var. Her gün şehit haberleriyle uyanıyor. Bu konuyu görüşmek için de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni milletvekili arkadaşlarımız toplantıya çağıracaklar. Önergeye imzayı açacaklar. Bizim yeterli sayımız yok. 200 milletvekilimiz yok. Yüreği olan, vicdanı olan hangi milletvekili varsa buyursun gelsin önergeyi imzalasın” dedi.

“Geçim sıkıntısı var”

Türkiye’de nereye giderse gitsin geçim sıkıntısının konuşulduğunu belirten İnce, “Başka bir konuşma duymadım ben milletten. Sadece bu konu konuşuldu. Bunu Erdoğan çözemez. Sorunun kaynağı Erdoğan'ın kendisi zaten.Enflasyon demek Erdoğan demek. Hayat pahalılığı demek Erdoğan demek, o çözemez” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan ekonomiyi yönetmedi mi ?

Eski Bakanlarla beraber Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı da eleştiren Muharrem İnce “Altılı masa bir araya gelecek. Ali Babacan ekonominindireksiyonuna geçecek. Türkiye uçacak öyle mi? Hay benim eski arkadaşlarımın aklına şaşayım. Aklına şaşıyorum bunların. Ya 13 sene Babacan yönetmedi mi ekonomiyi? O özelleştirmeler yapılırken neredeydi? Orada değil miydi? Devlet Planlama Teşkilatı kapatılırken imzası yok mu? Oyu yok mu?” dedi.

“Cumhur İttifakından da bu millet ittifakından da millete hayır gelmez”

Türkiye’ye yeni bir yol ihtiyacı olduğunu söyleyen İnce sert söylemlerde bulundu. “Suriyelileri gönderecekmiş. Benim eski partim Suriyelileri göndereceklermiş. Herhalde sorumlu bakan da Davutoğlu'nu yaparsınız. Onu yapın ki getiren iyi biliyor demek ki. Yani bu şu demek. Tilki tavuktan çok anlar. Tilkiyi kümese bekçi yapıyorlar. Değerli arkadaşlar, dalga geçer gibi. Bu Cumhur İttifakından da bu millet ittifakından da millete hayır gelmez. Yeni bir yol lazım Türkiye'ye, yeni bir yol, yeni bir seçenek.” Dedi.

“Rakamlarla yalan söylüyorlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan’ın rakamlarda yalan söylediğini iddia eden İnce “Ya diyor herkesin altında bir araba var diyor. Ya bir kere yalan söylüyorsun. Ben sana TÜİK'in rakamlarından söyleyeyim. 25 milyon 810 bin kayıtlı araç var Türkiye'de. Bunların 14 milyonu otomobil. Türkiye'deki otomobil sayısı 14 milyon. Türkiye'nin nüfusu 90 milyon. Suriyelilerle beraber 90 milyon. Bu 14 milyon otomobilin içinde 2 tane 3 tane olanlar da var. Onları da düşün. Onun 4 milyonunu da düşün. 10 milyon olur. Demek ki herkesin altında bir otomobil yok” dedi.

Enflasyon konusunda da örnekler veren Muharrem İnce “Ya Erdoğan Türkiye'yi devraldığında 2002 de Enflasyon 29 du. Uçtuk dediği Türkiye'de şu anda TÜİK'in rakamı 29’a inanıyorum. 2002 deki 29’a inanıyorum. Çünkü o zaman devlet vardı. Bugün 79’a inanmıyorum. Çünkü devlet yok. TÜİK yok ortada. Ama ona rağmen dış borcumuz 125 milyar dolardı. 450 milyar dolar oldu. Dolar 1.6 liraydı. 18 lira oldu. Mazot 2002 de 1 liraydı. Bugün 25 lira oldu. Ayrıca Suriyeli sorunumuz yoktu. Afgan sorunumuz yoktu.Kurumlar çökmemişti, devletin gelenekleri vardı. Bugün bambaşka bir Türkiye var” dedi.

“En ilkeli partiyiz”

Sorunların çözümü olarak Memleket Partisi’ni gösteren Muharrem İnce, “Peki buradan nasıl çıkacağız? Milletimize çağrımızdır. Biz Memleket Partisi olarak Türkiye'nin en ilkeli, en dik duruşlu en omurgalı partisiyiz. Çok netiz biznet. Gizli kapaklı işlerimiz yok. Bakın söylüyorum. Muğla'da aynı sözü söylüyorum. Diyarbakır'da da aynı söz. Trabzon'da da aynı söz. İzmir'de Atatürkçü, Trabzon'da şehit babası veDiyarbakır'da Kürtçü böyle kıvırmak yok. Bakış açımız net bizim. Net. Bir Atatürk vazgeçilmezimizdir. Ali Babacan çıkıyor, anayasanın ilk dört maddesini tartışmaya açacağız. Onunla oturuyorlar. Yarın yönetecekler, nasıl yönetecekler? Biz yokuz kardeşim. Atatürk'ü tartışıyorsun yokuz. Anayasanın ilk dört maddesini tartışıyorsa yokuz. İstersek bir oy alalım. Ama yokuz biz.Cemevlerini ibadethane olarak tanıyoruz, tanıyacağız. İktidar olduğumuzda bunu yapacağız. Ortaklarımız ne der? Karşı çıkar mı? El alem ne der? Tarzında bir siyaset yapmayacağız. Meselaeğitimi tarikatlara bırakmayacağız. Asla. Cemaat üniversitelerin haline bir bakın. Mezuniyet törenlerinden korkuyorlar. Hipokrat yemininden korkuyorlar. Biz göreve geldiğimizde üniversite hocaları, rektörlerini kendisi seçecek. Ben cumhurbaşkanı olarak, rektör atamayacağım. Onlar seçecekler, gönderecekler” dedi.

“Erdoğan’ı yenerim”

Hedefleri konusundaki soruya cevap veren Muharrem İnce “Ben bu Erdoğan'ı yenerim. 4 sene önce yarıştığımızda şartlar böyle değildi. Onun için dolar 4 lirayken cesaret edemeyenler, 18 lira olunca cesaret etmeye başladılar. Yüzde 31 oy aldım. Bir ittifakın adayı değildim. Tek başına bir partinin adayıydım. Sayın Akşener 7.5 aldı, ben 31 aldım.Bugün 31’i 51’e taşımak daha kolay. O zaman benim eski partim 15 milletvekili verdi İYİ Parti'ye.Onların seçime girmesini sağladı. Ama Sayın Akşener aday oldu. Ya CHP benim seçime girmemi sağladı. Biz şimdi CHP'nin adayını destekleyelim demedi. CHP de bunu istemedi zaten. Belki kazanırım diye. Bunların da böyle bir talebi olmamış. Doğrusu beni desteklemesiydi. O zamanlar Sayın Akşener'e bölücü falan diyen çıkmadı hiç. Şimdi bana diyorlar ki oyları bölme. Hadi inişinize bakın siz” dedi.

“4 milyon oyu sokağa atıp beni yendirdiniz”

Daha önceki seçimde sandıklara sahip çıkılmadığını söyleyen İnce “Erdoğan ilk turda yüzde 50 artı 1 alırsa ne olur? O geçmiş olsun ister 1 aday olsun, ister 20 aday olsun. E birinci turda alamıyorsa 50 artı 1 e diğer muhalefet birleşir. İkinci tur da alırlar on beş gün sonra bu seçim. İki turlu bir seçim. Seni aday yapar mı ittifak yapmaz. Peki yapmak isterlerse? Şartlarım var dedim. Benim şartlarım var. Bir! Bir! Sandıklara sahip çıkacaksınız. Geçmişte olduğu gibi 12 bin sandığı boş bırakıp 4 milyon oyu sokağa atıpBeni yendirdiniz. Sandıkları ben mi kontroledeceğim? O sivri akıllılara sesleniyorum. Seçim gecesi neredeydin diye soran sivri akıllılara sesleniyorum. Yahu sandıkları ben mi koruyacağım?Parti korur, parti, genel başkanı, il başkanları, ilçe başkanları, örgüt korur. Ben tek başıma bir adamım. Ben 151 gün 107 miting yapmışım. Mahvolmuşum zaten. Her tarafım kortizonlu iğneden, delik deşik olmuş. Ben zaten bitmişim. Rekor kırmışım cumhuriyet tarihinde. Sandıkları koruyamayacaksın. 12 bin sandığa gözlemci koyamayacaksın. Saat dokuz buçukta sistemin çökecek. Bana bilgi veremeyeceksin. Sonra seçimde neredeydim? Bilmiyor musun nerede olduğumu? CHP'nin milletvekilleri yöneticileriyle beraberdik” dedi.

CHP’ye sert eleştiriler getiren Muharrem İnce, “Şartlarım bir bir sandıkları koruyacaksınız. Geçen seferki gibi satmayacaksınız böyle. 2, sokaklara kendi afişlerinizi asmayacaksınız. Billboardlara. Adayın afişini asacaksın. Sen genel başkanmışsın. Bana ne ya? Sen aday mısın?Adaya oy verecekler. Benim afişimi asmayıp genel başkanın afişini asıyorlar. Bunu yapmayacaksın. hazine para verecek şimdi. Trilyonlarca lira.Biz alamayacağız. Yeni olduğumuz için. Onlar alacak trilyonlarca lira. O paraları seçimde harcayacaksınız. Billboardlara reklam vereceksiniz, gazetelere, televizyonlara. Konserler düzenleyeceksiniz. O paraları seçimde harcamayıp sonra kurultay kazanmak için harcamayacaksınız. Şartlarım böyle. Cumhurbaşkanı adayınızı yıpratmak için uğraşmayacaksın Ha son şartımı daha söyleyeyim. Sandığa gidince de oy vereceksiniz. Bütün bunları yaparlarsa aday olurum. 

Editör: Haber Merkezi