Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, parti ilçe binasının açılışı için geldiği Fethiye’de konakladığı otelden çıkıp, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. İnce, konakladığı Alesta Hotel’den çıkmadan önce lise mezunu bir öğrenci ile fizik problemi çözerek, ona öğütlerde bulundu. Esnaf ziyareti için çıktığı Fethiye Paspatur çarşısında da karşılaştığı tıp öğrencisine, “bu ülkeden gitmek yok. Bu ülkeyi hep birlikte aydınlığa çıkaracağız. Bizlere sizler bakacaksınız” ifadelerinde bulundu.

Beraberinde parti sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, MKYK üyesi Prof. Dr. Ahmet Özal, PM üyeleri Şeref Aydeniz, İlhan Dİnçyürek,Dr. Osman Kurtuluş, Fethiye İlçe Başkanı Halil Ergenay ve kalabalık bir grupla Fethiye kordon boyundan Halk evine oradan Paspatur Çarşısına geçen İnce, esnafların ve vatandaşların dert ve dileklerini dinledi.  Vatandaşlar 2019 yılından bu yana ekonominin çok kötü geçmesinin kendilerini etkilediğini söylediler. İnce, şemsiyeli sokaktan Fethiye balık haline geçerek, balık fiyatlarını sordu. Karides ve balığını alan müşterinin hemen orada ki restoranlarda pişirttiğini öğrenen İnce, “ne kadar güzelmiş” ifadelerinde bulundu. Bir balık satıcısı İngilizce olarak fiyatları anlatırken, Genel Başkan muharrem İnce, gülümseyerek, “Türk vatandaşlar alamadığı için mi İngilizce konuşuyorsun” diyerek espride bulundu. Balık halinde bir süre dinlenen İnce, daha sonra esnaf ziyareti yaparak, çarşı caddesinde bekleyen seçim otobüsüne geçti. Buradan Karagedik Mahallesinde ki yeni ilçe binasının açılışına geçti. 30 yıldır Türkiye’yi gezdiğini en güzel ilçe binasının Fethiye’de olduğunu söyleyen, İnce burada partilileri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Bir gazetecinin fotoğraf makinesini alan İnce, gazetecilerin fotoğrafını çekti. Açılışı genç partililer ile yapan İnce, yaptığı konuşmanın ardından açılışı gençlerle birlikte yaptı.

“Hepsi Birbirinin Fotokopisi”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Vallahi bugün 30 senedir Türkiye'yi gezerim. İlk kez en beğendiğim ilçe başkanlığı binası Fethiye. Burası Türkiye'nin en büyük benzinliğinden fazla satar. Değerli arkadaşlar 20 yıllık bir iktidar var. Bir de belediyelerde muhalefet partileri var. Birbirine o kadar çok benziyorlar ki. Mesela Milas'a bakıyorsun öbür taraftan işte Tuzla bölgesine bakıyorsun, Marmaris'e bakıyorsun. Allah Allah. Planları, raporlarını, ruhsatlarını belediyeler veriyor. Bakanlık hallediyor. Yani AKP ve CHP ortaklar. AKP ile CHP'nin ortak olduğu illerden birisi neresi derseniz birinci sırada Muğla. Yani yağmada ortak olmuşlar yani ortaklar. Bu yirmi yıllık iktidar ormanlarımızı koruyamadı. Geçen sene Milas yandı, Marmaris yandı, bu sene Datça yandı. Köylerimizi koruyamadılar. Akarsularımızı koruyamadılar. Öğrencilerimizi, çocuklarımızı koruyamadılar. Yurtlarda tecavüze uğradı çocuklar. Kadınlarımızı koruyamadılar. Sokaklarda kadınlarımız öldürüldü. Sınırlarımızı koruyamadılar. Sokaklar Suriyeli, Afgan dolu. Zeytinliklerimizi koruyamadılar. Utanmadan Danıştay yeni iptal etmiş, yürütmeyi durdurma kararını. Hiçbir şeyimizi koruyamazlar. Hazinede paramızı koruyamadılar. Bunlardan kurtulacağız. Türkiye'de her şey birbirine benzedi. Erdoğan bütün siyasi partileri kendine benzetti. Şu anda hiçbir siyasi partide onu seçim yok. Hepsi birbirinin fotokopisi. HSK'ya hakimler, savcılar kuruluna üye seçecekler. Anlaşıyorlar bir tane senin olsun, senin hemşehrini yapalım 2 tanede sana verelim, 7 tane bana verin. Koskoca ana muhalefet partisi bir tane HSK üyesi için evet diyor. Utanır adam, utanır. Sırf genel başkanın hemşehrisini HSK üyesi yapacaklar diye hukukun çiğnenmesine, yargının ayaklar altına alınmasına ses çıkarmıyorlar. Sonra da yargıdan şikayet ediyorlar. Hepiniz birbirinin aynısısınız. Fotokopi gibisiniz. Tek yumurta ikizi gibi bunlar. Bugün muhalefet de iktidarda tek yumurta ikizi gibi olmuştur. Ama bunlardan ayrışan Atatürkçüyü, yurtsever, pırıl pırıl tertemiz kadrolarıyla Yepyeni bir parti var. Memleket Partisi. Allah'ın izniyle, milletin isteğiyle karış karış Türkiye'yi dolaşıp bunu gerçekleştireceğiz. İşimiz zor. Hazine yardımımız yok. Belediyelerimiz yok. Arkamızda müteahhitler yok. Ama bir gönüllüler ordusu var, gönüllüler ordusu. Bununla başaracağız.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi