Yeni mahallede 50 dönümlük alana kentsel dönüşüm yapmak isteyen RNZ Yapı Mete Altuntaş şirketi ile mahalleli arasında anlaşmazlık çıktı. Planlanan projede, zemin etüt çalışması yapmak isteyen RNZ Yapı, vekâlet almadığı evin bahçesinde çalışma yapmak isteyince ortalık karıştı. Polis ekipleri ile mahalleye gelen şirket çalışanları, ev sahibi ile bir türlü anlaşamadı.

“Haneme Tecavüz Ediliyor”

Yapılan çalışmanın yasal olmadığını söyleyen Fikri Topaloğlu, haneme tecavüz ediliyor diyerek isyan etti. Herhangi bir vekalet vermediğini ama buna rağmen şirketin zorla çalışma yaptığını söyledi. Fikri Topaloğlu, “Tapulu yerime zorla girmek istiyorlar. Polislerle beraber kapıma yığıldılar. Belediyenin haberi olamadan çalışma yapıyorlar. Dur diyen bir belediye de yok. Mağdur durumdayız” dedi.

Mahalleli Öztürk Topaloğlu, “Burada kazı yapılmak isteniyor. Tapulu bölgede izinsiz çalışma yapılamaz. Belediyede “izinsiz çalışma yapılamaz” dedi. Bu vatandaşlar mağdur. Avukatlar evrakları inceliyor. Yetkileri varsa tabi ki kullanacaklar. Ama biz o kadar araştırdık. İzinsiz yapılan çalışma bizi mağdur ediyor” ifadelerini kullandı.

Şirket Yetkilisinden Açıklama

RNZ Yapı yetkilisi Kemal Şenyürek ise yapılan çalışmanın Fethiye Kaymakamlığından izinli olduğunu, hiçbir yasadışı çalışmanın yapılmadığını belirtti. Yeni Mahallede 50 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapacaklarını söyleyen Şenyürek, mahalleden yüzde 80 vekalet aldıklarını kaydetti. Mülk sahibinin kendilerine sıkıntı çıkardığını izni alınmış çalışmaya engel olduklarını iddia etti.

Kemal Şenyürek, “Yeni mahallede 50 dönümlük alanda kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar için mahalleliden yüzde 80 vekâlet topladık. Özel imar çalışmasına başladık. Bunun içinde zemin etüt çalışması yapıyoruz. Yani zeminin sağlamlığını ölçüyoruz. Bizim elimizde yetkimiz var. Zaten böyle çalışmalarda 3/2’lik çoğunlukta çalışma iznimiz oluyor. Kaymakamlık ve emniyetten iznimizde var. Ev sahiplerine de sabahtan beri güzellikle anlaşmaya çalışıyoruz. Zorluk çıkarıyorlar. Çalışmalarda verilen zararı da bizler karşılayacağız” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi