Fethiye’de birçok vatandaş, kurban etlerini kıyma yapmak için kasap ve marketlerde yoğunluk oluşturdu. Kurban Bayramı'nın ilk 3 gününde kurbanlıklarını kesip, akraba ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlar son gün kıyma hazırlığına başladı. Kasaplardaki yoğunluğun geçmesini bekleyenler ise kıymalıklarını bayramın son gününe bıraktı. Kıymanın kilosunun 5 TL'ye çekildiği kasaplarda poşet üzerilerine isimler yazılarak çekim yapıldı. Bayramda yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirten Akarca Kasabı çalışanı Kemal Kök yoğunluğun birkaç gün daha süreceğini söyledi.

“Yoğunluk Devam Ediyor”

Akarca Kasabı çalışanı Kemal Kök, “Vatandaşlar özellikle kıyma çektirmeye geliyor. Bizlerde elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizde bayram tatili yok. Sabah 07.00’dan önce kurban kesimimizi yaptık. Ondan sonra dükkanımızı açtık. Bayramın ilk gününden bu yana yoğunluk devam ediyor. Bayramın son gününde de tempolu şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Et Dinlendirilmeden Dolaba Koyulmaz!”

Kurban etini nasıl muhafaza edilmesi gerektiği yönünde uyarılar yapan Akarca Kasabı çalışanı Kemal Kök, “Kurbanımızı kestikten sonra iyice dinlendirmek gerekiyor. 24 saat serin bir yerde bekletilmesi çok iyi olur. Et soğuduktan sonra dolaba koyabilirsiniz. Aksi taktirde sıcak koyuyorlar. Sıcaklık ile dolabın gücü yetmiyor ve et ekşimeye başlıyor” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi