Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, devlet okullarındaki kayıt ücretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, okulların ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını belirterek, "Hiç kimseden kayıt için devlet okullarından bağış alınamaz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların ihtiyaçlarının bakanlık tarafından karşılandığını belirterek, "Bizim bütçeyle ilgili sıkıntımız yok. Birisi bağış yapmak istiyorsa yapabilir ama kayıtla bağış arasında hiçbir ilişki yoktur. Hiç kimse bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu coğrafyasında, bu ülkenin içerisinde hiç kimseden kayıt için devlet okullarından bağış alınamaz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan 65 şikayet üzerine okullara kayıt parası ve bağış soruşturması başlattı. Tamamlanan soruşturmalar kapsamında sorumlular hakkında idari yaptırım uygulandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran'da 2022- 2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul yöneticileri ile yaptığı toplantıda Türkiye'deki tüm okulların eksikliklerini gidermek için gerekli bütçenin genel müdürlüklere aktarıldığını belirtmiş ve velilerden kayıt parası istenmemesi için çağrıda bulunmuştu

Editör: Haber Merkezi