Peki, Gonca Akdemir kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte Gonca Akdemir’e dair bilmeniz ve hayatına, müzik kariyerine dair önemli notlar...

GONCA AKDEMİR KİM?

1975 yılında dünyaya gelen Gonca Akdemir, Yozgat/Sorgun doğumludur. 47 yaşında olan sanatçı, babasının tayin durumu nedeniyle 1986 yılında Fethiye’ye yerleşmiştir. İlkokul zamanlarında Fethiye’ye gelen sanatçı eğitim hayatını Fethiye’de tamamlamıştır. Eğitimini tamamlamasının ardından hayatına burada devam eden sanatçı, 2002 yılında Ölüdeniz Belediyesinde zabıta görevi ile iş hayatına atılmıştır. Hayatında müzikle hep ilgili olmuş, eğitim sürecinde ve sonrasında bütün koralarda yer almıştır.

“ HAYATIMDA MÜZİK OLMAZSA OLMAZIM”

Başarılarıyla dijital platformlarda kendisinden söz ettiren sanatçı, Fethiye TV muhabirimizin sorularını yanıtladı. Son zamanlarda Youtube ve müzik platformlarında en çok aranan isimler arasında yer alan Gonca, ilk şarkı seslendirdiği günleri anlattı.

Türk sanat müziği sanatçısı Gonca; “ O günlerimi dün gibi hatırlıyorum tabii ki unutmam mümkün değil. İlkokul zamanlarımda öğretmenlerimiz derse ara verirlerdi. O arada yâda boş derslerde, Gonca bir şarkı oku bakalım derlerdi. Evde anneme yardım ederken de sürekli şarkılar söylerdim. Hala daha öyleyim desem yeridir. Eğitim hayatım boyunca müziğe dair oluşan tüm faaliyetlerde yer aldım. Bando, müzik koroları aklınıza gelebilecek müziğe dair her şeyde bende vardım. Eğitim hayatımdan sonra konservatuarlara hazırlandım. Yazılı mülakatları geçtim ama sözlü mülakatlarda maalesef elendim. O senelerde torpil durumları da çok oluyordu maalesef, hayırlısı dedik. Daha sonrasında Ankara’ya gittim ve orada bir maceram oldu. TRT Gençlik Koro sınavlarına girdim. Ben girmiş olduğum sınavları kazandım ama o senede TRT ‘ye kadrolu sanatçı sınavları birer hafta ara ile yapılıyordu. Maliye bakanlığı ödenek çıkarmayınca, kadrolu olan sanatçılarında dâhil olmak üzere tüm sınavlar iptal oldu ve orada da böyle bir tahlilsizlik yaşadım. “ dedi.

“ İLK ŞARKIM 50 BİN KİŞİYE ULAŞTI”

Tüm dijital platformların gücünü en iyi şekilde kullanan Gonca Akdemir,  seslendirdiği şarkılarla milyonlarca kişi tarafından dinlenmeye devam ediyor. Muhabirimizle yapmış olduğu röportajda, seslendirmiş olduğu şarkıların binlerce izlenmesi olduğunu ve 40 bin aboneli bir kanalda da yayınlandığını ifade etti. Birçok tahlilsizlikler yaşadığını ama hiçbir zaman pes etmediğini söyleyen sanatçı Akdemir, “ Ben Ölüdeniz Belediyesinden, Fethiye Belediyesine geldim. 20 senedir Zabıta Müdürlüğünde faaliyetteyim. İş hayatında da ben ara ara şarkılar söylerdim, aramızda eğlenirdik. Eski müdürümüz Tufan Kaçar, belediyenin kültür sanat müzikleri etkinliğinde bayan solist aradıklarını söyledi. Bana bir gün izin verdi ve gittim konuştum. Böylelikle ilk Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal işlerindeki konserlerinde çıkmaya başladım. Türk müziği ( Türk sanat ve halk müzikleri) okudum bir müddet. Ama bir zamandan sonra hem iş hem müzik durumu ağır geldi. Zabıtada işlerim çok yoğunlaşmıştı ara vermek zorunda kaldım etkinliklere. O arada Gonca ne yapabilir? Dedim. Kendimi geliştirmek adına bazı girişimler sonucu, doğru kişiler ile ilerledim. İlk şarkımı amatör bir ruhla profesyonel çalışmayla yaptık. Fethiye’de sesiyle kendisinden bahsettiren arkadaşlarımızdan birisi olan Mustafa Mert, bu konuda bana çok yardımcı oldu. Müzikte bütçeye bakıyor maalesef, her şey parayla dönüyor. İlk şarkımız 50 bin kişiye kadar ulaştı. Bununla da kalmayıp araştırmalar yapmaya başladım. Biraz daha profesyonel şeylere yöneldim. Yeni insanlarla tanıştım. İnsan doğruyu bulması için düşüp kalkması gerekiyor. İkinci şarkımdan sonra, Garip prodüksiyon şirket sahibi Engin Kart, Aranjörüm Hüseyin Çeliker ve Klip yönetmenim Taşkın Ceyhan ile çalışmaya başladım. Son çıkan iki şarkım onlarla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu oldu. “ ifadelerini kullandı.

“ KLİP ÇEKİMLERİMİ FETHİYE’DE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Türk sanat müziğinin Gonca’sı, seslendirmiş olduğu şarkıların kliplerini Fethiye’de çektiğini söyledi. Fethiye’yi memleketi bildiğini ve çok sevdiğini ifade eden sanatçı, “ Uzun zamandır Fethiye’deyim. Yozgat doğumluyum ama memleketimi Fethiye biliyorum. Garip prodüksiyon şirketi Engin bey, aranjörüm Hüseyin bey ve klip yönetmenim Taşkın beyinde onayıyla bundan sonraki kliplerimi de Fethiye’de çekmek istiyorum. Doğasından denizine, çiçeğinden böceğine bambaşka bir şehir benim için Fethiye. Ayrıca Fethiye’yi tanıtmak adına bir desteğim olabilirse ne mutlu ki, güzel yerlerimizi tüm dünyaya göstermiş oluruz. Şuanda belki milyonlar izlenmiyor türkülerimiz ama türküler, kültürümüz ölememeli. Yeni kuşağımız ‘Z’ kuşağına da biraz hitap edecek şekilde çalışmalarımızda uğraşıyoruz. Son yaptığımız iki şarkı dijital platformlarda, MYT uygulamasında liste başına ve editörün seçtiklerine düştü. Bu durum gerçekten kolay değil. Bu liste başına düşmek için para da verilse birinci sıraya giremiyor. Bunlar benim için çok büyük bir başarı.” Diye konuştu.

“ ÇOK YAKINDA SÜPRİZLERİMİZ VAR”

Projelerine devam ettiğini ve sürprizlerinin olduğunu ifade eden sanatçı Gonca, “ Güzel projelerimiz var. Çok yakında ulusal bir kanalda yayına girecek olana kadın programında seslendirmesini yaptım. Bir bayan arkadaşımızla beraber. Şarkılara da devam edeceğiz. Pes etmek yok. Müzik benim durağım. Dinlenme noktam. Hayat sadece çalışmaktan ibaret değildir. Gonca burada dediğim yer müzik benim için. Önemli olan milyonlarca izlenmesi değil, ünlü olmam değil. Ne yapabilirsem benim için çok başarılı, gurur verici şeyler oluyor. Benim işim zabıta, işimi de çok seviyorum. Ama müziği de hayatım boyunca devam ettirip ilerleyen günlerde de müziğe daha çok yönelmeyi düşünüyorum. Müziksiz bir hayat düşünün!.Herşey bir ritimden ibaret o yüzden herkesin içinde bir müzik sevdası varsa peşinden koşmalı. Herkes hayatında yapmak istediğini yapmalı. Hayat ertelenmeye gelmiyor. Bizleri takip eden sevenlerimizle yakında tekrardan buluşmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herşey için teşekkür ediyorum. “ dedi.

Türk sanat müziği sanatçısı Gonca Akdemir’in, ilk yayınlanan şarkısı 'Berduş'' ve sonrasındaki “ Uğraşamam” ile “ Ellerini Çekip Benden”  şarkıları binlerce kişi tarafından dinlenmiştir. Son olarak da ''Yeşil İpek Bükeyim'' adlı çalışma ile adından söz ettirmeye devam etmiştir.

Editör: Haber Merkezi