Türkiye’nin ve Dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen Ölüdeniz’e Ağustos ayında da yoğun bir ilgi var. Türkiye’nin dört bir yanından tatilcilerle çoğunluğu İngiliz turistlerin akın ettiği Ölüdeniz’e gurbetçilerde akın edince Fethiye Ölüdeniz yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşuyor. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, “Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında Ölüdeniz’de trafik yoğunluğunu yaşıyoruz.Trafiği rahatlatmak için başta Kaymakamımız olmak üzere belediyemiz ve devlet yetkilileri alternatif yol konusunda çalışma yapıyor” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin en gözde tatil merkezi olan Fethiye Ölüdeniz’e Ağustos ayında da yerli ve yabancı turist akını yaşanıyor. Ölüdeniz bölgesinde turistik tesisler yüzde yüze varan doluluk yaşarken,  Ölüdeniz2in en büyük sorunları arasında yer alan trafik sorunu tatilcilere adeta eziyet oluyor. Fethiye Ölüdeniz karayolunda  geçtiğimiz yıllarda yaşanan trafik yoğunluğu bu yılda artarak devam ediyor. Trafiğin kilitlendiği noktalarda Jandarma Trafik Ekipleri zaman zaman uygulama yaparak yolların açılımını sağlıyor.

Yaşanan trafik yoğunluğunu her sene boy gösterdiğini belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, “Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında Ölüdeniz’de trafik yoğunluğunu yaşıyoruz. Özellikle sabah saatlerinde trafikte yoğunluk başlıyor ve öğleden sonra saatlerine kadar trafik durma noktasına geliyor. Ölüdeniz’e gelen başka bir alternatif yolun olmaması durumunda bu trafik sorununun çözülme imkanı görülmüyor. Sadece bayram tatillerinde değil, turizmin yoğun olduğu dönemlerde Ölüdeniz’in trafiği bu durumda oluyor” dedi.

“Alternatif Yol Açılacak”

Ölüdeniz’deki trafik sorununun ortadan kalkması için alternatif yol çalışması projesi üretildiğini de aktaran Kökten, “Hem Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca, hem de Kaymakamımız Alper Balcı, buraya gelerek bir keşif yaptık. Kısa sürede alternatif yol sorununu çözeceğiz ve Ölüdeniz’in trafik sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerinde bulundu.

 

 

Editör: Haber Merkezi