Ressam Melike Polat Topal, izler ve dönüşüm ‘Pupa’ isimli kişisel resim sergisini açtı. Fethiye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen serginin açılış törenine, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin ilk kez Fethiye’de açıldığı ifade edildi.  

Topal, “İnsan var oldukça değişim devam ediyor”

 Ressam Melike Polat Topal açılış konuşmasında; “ Bugün izler ve dönüşüm ‘Pupa’ isimli kişisel resim sergimin ilk açılışını yapmak için bir aradayız. Eserler benim kendimi bulma yeniden var etme arayışında belleğimde bulduğum ata izlerinin beni doğaya götürmesini konu alıyor. Doğaya doğru yaptığım bu yolculuk heyecan vericiydi. İnsan var oldukça değişim devam ediyor. Pupa benim için bu değişimi simgeliyor. Eserlerimde bunlara tanık olacaksınız. Sanatın sihirli dünyasına hoş geldiniz. İyi seyirler” şeklinde konuştu.

Balcı“Sanatçı sıra dışı olabilendir”

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı söz almasının ardından sergide olmanın mutluluğunu yaşadığı ifade etti. Kaymakam Balcı yaptığı konuşmada; “ Melike Hocam yanıma geldi kendisini tanıttı. Sohbet ettik sergisinin olduğunu söyledi ve davet etti. Tabiki dedik. Kendisiyle sohbet ederken babasını anlattı. Bende Doğu’da çok kaldığım için hikâyesinde duygulandım. Sergisinin örneğini katalog yapıp bizlere getirmiş ve incelediğimde resimler ilgimi çekti. Çalışmalarında hocamız yılanları genelde kullanmış yılanları bende çok severim. Sanatçı sıra dışı olabilendir. Sınırın ötesine çıkabilendir. Hocamı o açıdan tebrik ediyorum. Babamın bir lafı vardır kendi mesleği ile ilgili, “ Bombalar patlamak için yapılır” der. Çoğu kişi bu lafı anlamaz.” Patlamayan bombanın anlamı yoktur” der. Eğer hocam ve hocam gibi diğer hocalarımız, ressamlarımız bu sanat eserlerini meydana getirmezse, yeteneklerinin, özelliklerinin, işinin hiçbir anlamı yok. Bütün sanatkârların eserlerini sergileyerek bizleri davet edip, göstermesi lazım ki değerlere değer katılması lazım. Ben çok teşekkür ederim. Bu eserlerin devamının gelmesini temenni ediyorum. Hayırlı olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Ressam Topal, Kaymakam Alper Balcı ve davetlilere resimlerdeki detayları anlatarak sergiyi gezdirdi. Sergide davet kartında fotoğrafı kullanılan keçi derisinden işlemeli çalışma dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi