2016'da GittiGidiyor'un hisselerinin tamamını alan ABD merkezli küresel e-ticaret firması eBay, GittiGidiyor'un Türkiye'deki faaliyetlerine son vereceğini açıkladı.

Satıcılar GittiGidiyor platformuna bugün itibarıyla yeni ilanlar giremeyecek, 18 Temmuz’dan itibaren ise alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. 

YÜKSEK REKABET KAPATMA KARARINDA ETKİLİ OLDU

eBay, bu kararı piyasada devam eden rekabetçi dinamikler temelinde aldığını vurguladı. 

ABD'li e-ticaret devi eBay, Türkiye'deki iştiraki Gittigidiyor'u kapatacağını duyurdu. eBay'den yapılan yazılı açıklamada firmanın 2011'de GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini aldığı ve şirketin bağımsız bir platform olarak faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.

 

Piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu zor ama stratejik kararın alındığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"eBay platformdan çıkış için GittiGidiyor'daki alıcı ve satıcılarla yakın bir biçimde çalışacak. Bugün itibarıyla satıcılar yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz itibarıyla alıcılar yeni alım yapamayacak. Alıcı ve satıcılar 5 Eylül'e kadar hesaplarına erişebilecek."

ÇALIŞANLARA İLİŞKİN BİLGİ YOK

"GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in ikinci çeyrek ve 2022 yılı sonuçlarına bir etkisi olması beklenmiyor. GittGidiyor 2022 ilk çeyrek itibarıyla eBay'in toplam konsolide aktif kullanıcı sayısına 4 milyonluk katkıda bulunmuştur."

Açıklamada Türkiye'deki çalışanlara ilişkin bir bilgilendirme yer almadı. eBay 2016'da GittiGidiyor hisselerinin tamamını almıştı.

GittiGidiyor'da yer alan bilgilere göre platformda 20 bin satıcı ve 35 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

 

Editör: Haber Merkezi