Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş nedeniyle başta Muğla ve Antalya olmak üzere Akdeniz bölgesine Rus-Ukraynalı akını yaşanıyor.

Sadece birkaç ay önce Fethiye merkezde bin – iki bin lira civarında olan ev kiraları kısa sürede 8-15 bin TL bandına fırladı. Belgeli-belgesiz emlakçılar aracılığıyla evini fahiş ücretlerle yabancıya kiraya veren çok sayıda mülk sahibi, şimdide kiralarını alamadıkları gerekçesiyle Fethiye Adliyesi'ne koşmaya başladı. Sosyal medya paylaşımları ve bazı avukatlardan edinilen bilgiye göre, Ukraynalı ve Ruslara evini yüksek fiyatlara kiraya veren çok sayıda mülk sahibinin, kiralarını alamadıkları gerekçesiyle Adliye koridorlarını doldurmaya başladığı belirtiliyor.

Savaş nedeniyle Fethiye’ye gelen Rusların büyük bir bölümünün kiralarını ödemekte zorlandıkları veya hiç ödeyemedikleri ortaya çıktı. 6 ay peşin ödeme yapanların 6 aydan sonraki ödemelerini gerçekleştirmedikleri ve sıkıntılar baş göstermeye başladığı öğrenildi.  Mevcut Türk kiracılarını çıkartarak yüksek ve fahiş kira düşüncesiyle evini Türklere  değil de yabancılara vermeyi tercih eden Fethiye’li bazı mülk sahiplerinin artık yabancılara daha mesafeli yaklaşmaya başladıkları, hatta evlerini yabancıya kiraya vermek istemedikleri ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi