Son dönemlerde araç alımı satımında yaşanan sıkıntılar hükümeti harekete geçirdi. Otomobil sektörünün normale dönmesi için km sınırı ile süre sınırı gelecek. Bu düzenleme ile artık şirketler, istedikleri gibi araba alıp satamayacak.

6 AY, YA DA 5 BİN KM

Alınan bilgilere göre şirketler, sıfır araba aldıktan sonra en az 6 ay onu satamayacak. Ya 6 ay beklenecek ya da kişi, araba ile 5 bin kilometre yol yapacak. En az 5 bin km yol yapmayan ya da aldığı tarihten sonra 6 ay geçmeyenler aracı satamayacak.

Bu kısıtlamaya uymayan vatandaşlara ise ciddi para cezalarının geleceği öğrenildi. Düzenlemenin kalıcı olmasının beklenmediği açıklanırken piyasaların bu şekilde normale döndükten sonra düzenlemenin yürürlükten kaldırılacağı açıklandı. Alınan kararın nedenini Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bayiler otomobili galeriye satmış gibi fatura kesiyor ve müşteriye ‘araç yok‘ diyor. Galeride araç katmerli fiyata satılıyor. Şişirilmiş fiyatı kırışıyorlar. Aslında işlem kağıt üzerinde. Araç kiralama şirketleri de (Rent a Car) ana bayiden araç almış gibi görünüp aracı yüksek fiyattan elden çıkarıyor” şeklinde açıkladı.

 

 

Editör: Haber Merkezi