İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ilk kez TSK envanterinde bulunan bir kerede 7-10 ton su atabilen helikopterlerin de görevde olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Bir kerede 7-10 ton su atan TSK helikopterleri görevde. Gece görüşlü helikopterler normal gece uçak helikopterler gibi değildir. Bütün yükseklik alçaklıkları haritalandırma gerekir. Bu helikopterlerle ilgili ortaya konulacak adımları o kadar iyi hesap edilmesi gerekir ki bir başka facia ile karşı karşıya kalmayalım. 

SABOTAJ İDDİASI

Gece görüşlü helikopterler bu gece veya yarın gece uçuşlarına başlayacak. Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz ve kimliğimiz var. Arkadaşlarımız üzerindeler. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız."

KILIÇDAROĞLUNA TEPKİ: AFET ÜSTÜNDE SİYASET YAPILMAZ

Geçtiğimiz gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yangın söndürmede uçak ve ve helikopterlerin olmadığını iddia etmesine de cevap veren Soylu, "Buralardan hiçbir zaman siyaset devşirmedik. Dervşirenlere de gerekli cevabı verdik. Sele gideriz, yanlış bilgilerle vatandaşımız yanıltmaya, meseleye yardımcı olmaktan ziyade, acaba bu meselede nasıl bir karmaşıklık ve kaos oluşturabiliriz anlayışıyla karşı karşıyayız. Depreme gideriz, çadırın önünde çadır yok diye beyanlarda bulunurlar. Burada helikopter uçarken, helikopter yok diye beyan edenlerin vazifesinin ne olduğunu bilmiyorum. Hepimiz bu ülkenin evladıyız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi