Olayla ilgili olarak yakalanan Suriye Uyruklu şüpheliler Ömer El A., Aziz M. ve Mune M. Yakalanıp gözaltına alınmıştı. Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme ve araştırmanın ardından adliyeye sevk edilen Suriyeli şüphelilerden Ömer El A, Aziz M, tutuklanıp cezaevine konulurken, Suriyeli şüpheli kadın, Mune M. İse adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cinayetle ilgili olarak, Suriyeli şüpheliler hakkında tasarlayarak öldürmek, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek yada yakalanmamak için öldürmeye yardım etme, birden fazla kişi tarafından gece vaktinde yağmaya yardım etme suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nden açılan duruşmada tutuklu sanık Ömer El A. “Benim Onu öldürme niyetim yoktu. Amacım sadece hırsızlık yapmaktı, ağır küfürler olmasaydı böyle bir eylemde bulunmayacaktım. Beraatimi talep etmiyorum, suçuma göre hüküm verilmesini istiyorum” dedi.

“Vahşice Öldürmüş”

Ömer El A. Cinayeti nasıl işlediğini mahkemeye heyetine ayrıntıları ile anlattı. Ömer El A. “olaydan önce cırt kelepçe ve sustalı bıçağı yanıma alarak sabah erken saatlerde Turkiye’nin evine gittim. Evin dışında ışık yanıyordu. Yaklaşık 6.30’da kadar kapı eşiğinde bekledim. Işığın ampülünü söktüm oradaki kutunun üstüne koydum. Turkiye uyanıp kapıyı açtığında ittirdim. Bağırmaya başladı. Geri geri giderken, ayağı odun parçasına takılıp yere düştü. Üstüne çıktım. Ben sana bir şey yapmayacağım sadece altın ve paraları alıp gideceğim dedim. O an elimde bıçak yoktu. Çok korktu bağırdı. Bıçağı çıkarıp gösterdim, bağırdığından ağzını kapattım, sonra bıçağı boğazına sert bir şekilde vurdum, orada bulunan battaniyeyi üstüne attım. Çantasındaki 400-500 lira parayı aldım. Kumbaranın içindeki bozuk paraları cebime koydum. Turkiye’nin ölmüş olduğunu farkettim. Kulağındaki küpeleri asılarak aldım, iki telefonunu buldum, onları da aldım. Ardından plastik kelepçeleri birini sağ birini sol koluna taktım. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Kapısındaki anahtarı alıp dışardan kilitleyip olay yerinden ayrıldım. Anahtarları yol üzerindeki bir yere attım. Ertesi günü Aziz’i arayıp çok altın ve para var dedim. Evde sadece 1160 TL para, küpe ve 2 telefon çıktı” dedim. Pazar günü Aziz’le buluşup para ve malzemeleri bölüştük. Küpeleri peçete içerisinde Aziz’e verdim. Aziz bana Ortaca’yıterket dedim. Antalya’nın Serik İlçesi’ne gittim. Oradan yurt dışına kaçacaktım. Serik İlçesi’nde yakalandım ve Ortaca’ya getirildim” dedi.

“Türk Adaletine Güveniyorum”

Duruşmanın ardından açıklama da bulunan Turkiye Al Mohammed’in ağabeyi FeysalMohammed “Yüce Türk Adaletine Güveniyorum, acımız büyük, en ağır karar verilecektir inancındayım” dedi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Muna M. Yanısıra öldürülen maktülün ağabeyi FeysalMohammed ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar Ömer El A.,ve Aziz M. İse Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı cezaevinden segbis sistemi ile katıldı. Tercüman eşliğinde alınan ifadelerde, tutuksuz sanık Muna M. Önceki savunmalarını tekrar ederek, “Bir tanığın, Ömer El A.tutuklu kardeşimAziz M.’ye para vermiş bu sizde emanet kalsın istemiş sizde dursun diyerek, vermiş ise de Ömer El A. annemeherhangibir bir şey vermemiştir. Bana emanet edilen küpeyi ben anneme teslim ettim. Ben suçsuzum adli kontrolümün kaldırılmasını istiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Ömer El A. ise “Ben maktülün evine sadece hırsızlık yapmak için gittim. Öldürme kastı ile gitmedim. Öldürme niyetim yoktu. Eve girdikten sonra küfürler, tükürmeler, ağır küfürler olmasaydı ben böyle bir eylemde bulunmayacaktım. Hiçbir şekilde onu öldürme niyetim yoktu. Beratimi talep etmiyorum, hükmümün verilmesini istiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Aziz M. İse önceki savunmalarını tekrar edip “Ben kimseyi öldürmedim, yardım etmedim, üzeri atılı suçu işlemedim, beratimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezası ile yargılanmakta olan Ömer El A. ve Aziz M.’nin tutukluluğunun devamına karar verilirken, Mune M.’nin adli kontrol şartının kaldırılması talebi red edildi. Duruşmanın ardından konuşan FeysalMohammedkardeşimi öldüren kim, ve yanında kim varsa, kimin parmağı varsa, hepsi adil bir şekilde yargılanıp cezalandırılmalarını istiyorum. Zaten Türkiye Cumhuriyeti Devletine de güveniyorum. Mahkeme heyetine de inanılmaz güveniyorum. Kardeşim vahşi bir şekilde öldürüldü.

Elli bir yaşında tek başına yaşayan kimse ile bir sorunu olmayan bir kadındı. Az bir para ve az bir altın içinkardeşimi çok vahşice öldürdüler. Adaletli bir ülkede yaşıyoruz. İnanıyorum ki adalet yerini bulacak” şeklinde konuştu.

Adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanan Mune M. Adliye çıkışında yaptığı açıklama da “Bizim olayla alakamız yok. Ömer El A. bunları bize peçete içerisinde emanet getirdi. İçerisinde ne olduğunu bile bilmiyorduk, istediğinde geri verecektik. Bizde adettir. Aziz benim kardeşim, o bir şey yapmadı. İnşallah içerden çıkar. Bende bir şey yapmadım. Adalete güveniyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi