İndirimden memnun olan da var olmayan da. Markete gelenlere Fethiye TV olarak görüşlerini sorduk. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda enflasyonunun önüne geçilmesi için verdiği talimatın ardından, Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki 30'dan fazla gıda ürününde indirimli satışları başladı. Et ürünlerindeki indirimin de ayrıca uygulanacağını duyurdu.

İNDİRİM UYGULANAN ÜRÜNLERİN LİSTESİ

Tarım Kredi Kooperatifleri de indirim gelen ürünlerin listesini açıkladı. İndirim uygulanan ürünlerde, bir evin ihtiyacı olan temel gıda ürünlerinin tamamının listeye alındığı belirtildi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirim uygulanan ürünler şunlar oldu: “Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”

İndirimden bazıları memnun bazıları değil

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirim başlaması üzerine, markette yoğunluk yaşandı. Fiyatlara göz gezdiren vatandaşlardan kimisi memnun kaldı, kimisi ise alışveriş yapmadan marketten ayrıldı. İndirimden memnun kaldınız mı? Sorumuza, Hangi indirimden! Tepkileri dikkat çekti. 

“ Çoğu Ürün Yok”

Alıveriş için gelen Cihan Ünal, “ İndirim dediğiniz ne? Cumhurbaşkanı 35 kalemde indirim uygulamış mı gidin bakın. Ben iki parça eşya aldım, içeride yoğurt yok, peynir yok, çoğu ürün yok. Konuşmakla icraat olmuyor. Ben Cumhurbaşkanının ağzından çıkana artık bakmıyorum. Benim için uygulama. En pahalı marketler bile senede bir kere indirim yaptığı halde fiyatlar buralara göre çok altına düşüyor. Her yerde promosyon yakaladıkları mallarda indirim yapıyorlar. Ahlak çok önemli. İnsanları kandırmanın bir anlamı yok. Gözümün içine bakıp da neler görüyorsunuz demenin bir anlamı yok. “ ifadelerinde bulundu.

Bazı vatandaşlar ise isyan ederken, bazıları da indirimden yararlandıklarını dile getirdi. Alışverişini tamamlayan Kenan Birol’da , “ İstanbulluyum ben aslen. Böyle indirimler oldukça nerde olursak olalım yararlanmaya çalışıyoruz. İndirimden çok memnunuz. Bazı ürünlerde yarı yarıya. Hem taze ürünler. Bizler memnunuz.” Dedi. 

Bazı vatandaşlar indirim ürünlerinde bir indirim göremediğini dile getirerek “ İçeriyi gezdim, çıktım. İndirim ürünlerine baktım ama pek bir indirim göremedim. Diğer marketlere göre hemen hemen aynı fiyatlar. Peynirin kilosu da aynı, yoğurtun kilosu da aynı. Evin yanındaki markette şalgam 8 buçuk tl, burada 9 buçuk tl. Sadece buradan bir kolonya aldım ama karşılaştırma yapamıyorum çünkü diğer marketlerde fiyatını bilmiyorum. Benim bugünkü alışverişlerimde kendime göre bir indirim bulamadığım için buradan çıktım.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi