Deniz kıyısında olma özelliği ile dikkat çeken Telmessos Antik Tiyatrosu Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın girişimleri neticesinde açıldı.

Açılış törenine Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve protokol üyeleri katıldı. Kokteyle başlayan açılışta Ölüdeniz Orta Okulu Korosu, Kardelen Sanat Derneği Türk Müziği Topluluğu, Marmaris Filarmoni Derneği Fethiye Temsilciliği dinletileri ile halk oyunları gösterisi yapıldı.

Uzun yıllardır müteahhit firma ile davası süren Telmessos Antik Tiyatrosu 7 yıl sonra kapılarını açtı. Restorasyon işlemlerinin yüzde 70’nin tamamlandığı tiyatronun resmi açılışını ilerleyen günlerde yapılacak.

“Kültürel Festivalleri Burada İcra Edeceğiz”

Belediye Başkanı Alim Karaca uzun yıllar sonra Telmessos Antik Tiyatro’nun açılışını görmenin gurur verici olduğunu ifade etti. İlerleyen günlerde çok sayıda kültürel festivali anfi tiyatroda gerçekleştireceklerini söyledi. Karaca, “Bilindiği üzere yıllardır burada ciddi bir problem vardı. Ben göreve geldiğimden beri Valilik veya Kaymakamlık olsun geçmişteki müteahhitle davalık bir durum vardı. Kaymakam Bey’in girişimleri neticesinde sonuçlandı. Hep beraber açılışı yapıyoruz. Turizmin 12 aya yayılması için mutlaka kültürel değerlere önem verilmesi gerekiyor. Burada 6 ay boyunca turizmle ilgili bir sıkıntımız yok. Kasım’a kadar da bütün oteller dolu. Bu sezon rekorlar kırıldı. İç turizmin canlandırılması için de bu tür alanların Fethiye’ye kazandırılması gerekiyor. Buranın bölgemize kazandırılması adına Kaymakam Bey ve geçmiş dönem Kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzde ki süreçte çok sayıda kültürel festivali burada icra edeceğiz” dedi.

“Restorasyonun Yüzde 70’i Tamamlandı”

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Saffet Dündar ise “Bugün Allah’ın izniyle açılışımızı yapıyoruz. Kültür sanat faaliyetlerine başlıyoruz. Antik Tiyatro da mahkeme süreci devam ediyor. Şuan ara bir açılış yapıyoruz. Resmi açılışımızı daha sonra ki dönemlerde yapacağız. Restorasyonun yaklaşık yüzde 70’i tamamlandı. Bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun. Yaklaşık 8,9 yıldır atıl durumda olan tiyatromuz bugün itibariyle faaliyete geçti” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi